Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Ένα βήμα προς τα πίσω η κατάργηση της ψήφου των μεταναστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ
11/2/2014

Κατηγορηματικός απέναντι στην τροπολογία που στερεί στους μετανάστες το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης είναι ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η κατάθεση της τροπολογίας από το Υπουργείο Εσωτερικών που προβλέπει την κατάργηση του δικαιώματος ψήφου στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές σε νόμιμα διαμένοντες αλλοδαπούς και ομογενείς μας οδηγεί σε άλλες σκοτεινές εποχές που η παρουσία των «άλλων», «διαφορετικών» συμπολιτών μας στα κοινά αποτελεί απειλή. Η αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική την συμμετοχή των αλλοδαπών που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια στο εκλογικό σώμα δεν συνάδει με κανένα μεταρρυθμιστικό βήμα.

Αν θέλουμε να μιλάμε για μια Αυτοδιοίκηση που θα είναι φορέας εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης τέτοιου είδους κοινωνικοί αποκλεισμοί δεν έχουν καμία θέση. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας το δικαίωμα να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη όλους τους πολίτες αν θέλουμε δήμους που να θέτουν σε κίνηση ευρηματικά και τολμηρά προγράμματα ικανά να ανταποκρίνονται στις ανάγκες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών».


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ