Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας
Ένα πολύ “ζωντανό” Σαββατοκύριακο είχαμε στην πόλη μας όπου κυριάρχησε το γέλιο των παιδιών, καθώς συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος για τις Απόκριες.
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, η πλατεία Δ. Κουμπάκη γέμισε με φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, μπαλονοκατασκευές, face painting, δωρεάν ποπκόρν και μαλλί της γριάς για τους μικρούς μας φίλους που έβαλαν τις αποκριάτικες στολές τους και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία Κρήνης, στις 11 το πρωί. Και τις δυο εκδηλώσεις πλαισίωσαν τα εργαστήρια που έστησαν τα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης και το εργαστήριο παιδικής Τέχνης, που έφτιαξαν με τα παιδιά αποκριάτικες μάσκες και καπέλα.
Η κεντρική πλατεία Ρέντη γέμισε την Κυριακή το πρωί από τα μέλη του Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που είχαν να διαγωνιστούν σε παιχνίδια δεξιοτήτων.
Οι εκδηλώσεις του Δήμου κορυφώνονται την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικότερα: την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Ρέντη, τα πληρώματα του Θησαυρού θα επιδείξουν τις φωνητικές τους ικανότητες σε διαγωνισμό καραόκε.

Το Σάββατο 1 Μαρτίου, το κέφι μεταφέρεται στην πλατεία Χαλκηδόνας στις 11 το πρωί, με τη συμμετοχή των τμημάτων Πολιτισμού του Δήμου, τα μέλη των ΚΑΠΗ, την ορχήστρα του Γιάννη Λαμπράκη και τα μέλη του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Δήμου. Θα προηγηθεί παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων από την πλατεία Κρήνης στην πλατεία Χαλκηδόνας (προσυγκέντρωση: 10.30 στην πλατεία Κρήνης).

Την Κυριακή 2 Μαρτίου οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στο Ρέντη, με παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών από την πλατεία Βενιζέλου στην κεντρική πλατεία Ρέντη (προσυγκέντρωση 10.30 στην πλατεία Βενιζέλου) και λαϊκό γλέντι στην κεντρική πλατεία Ρέντη.

Καλή Σαρακοστή!