Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Μια δόση που...χάθηκε και βρέθηκε!

Το φθινόπωρο του 2010 η τότε Δημοτική Αρχή Μπενετάτου, πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών δόση ύψους 180.000€ για να τη διαθέσει στις Σχολικές Επιτροπές και τα σχολεία της πόλης. Τι έκανε; Πλήρωσε με τα χρήματα αυτά άλλες υποχρεώσεις του Δήμου!
Το αποτέλεσμα ήταν να έρθουν στα χέρια εντός του Δημαρχείου οι Διευθυντές των σχολείων και οι εργαζόμενοι του Δήμου, για το ποιος θα πρωτοπληρωθεί από τη δόση αυτή.
Το αποτέλεσμα; Τα χρήματα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στα σχολεία!
Ο κύριος Μπενετάτος έχασε τις δημοτικές εκλογές του 2010 και ο νέος Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να καλύψει τη δόση αυτή και να “διορθώσει” αυτήν την αδικία.
Τρία χρόνια μετά, ενώ όλοι το είχαν ξεχάσει, η Δημοτική Αρχή βρήκε τα χρήματα, κατάφερε με πολλή προσπάθεια να εγκριθούν από την αρμόδια Επίτροπο και να δοθούν επιτέλους στα σχολεία.
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, εμείς επιστρέφουμε στα σχολεία χρήματα που τους ανήκαν και τους τα είχε στερήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Τα σχολεία μας λοιπόν, πήραν 180.000€ που τους επιτρέπουν να πάρουν μια μεγάλη ανάσα και να καλύψουν ανάγκες τους, που στην ουσία βελτιώνουν την καθημερινότητα των μαθητών μας.
Για να διευκρινίσουμε, για όποιον δεν ασχολείται και δεν ξέρει, τα χρήματα αυτά έρχονται από την Πολιτεία συγκεκριμένα για το σκοπό αυτό (και μόνο) και είναι ανεπαρκή ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων μας.
Ο Δήμος λοιπόν, με την ενέργεια αυτή, εξόφλησε ένα παλιό χρέος και βοήθησε στην επίλυση σημαντικών εκκρεμών αναγκών.
Κάπως έτσι, μια χαμένη δόση...βρέθηκε!

ΑΚΡΙΤΑΣ