Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Αναζητώντας την αλήθεια

Η «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη» μας καλωσορίζει στο επίσημο ιστολόγιό της.
Το επίσημο Blog της Κίνησής μας, είναι γεγονός!
Η ανάγκη το επέβαλλε.
Ο κύριος λόγος δεν είναι μόνο ότι βρισκόμαστε μόλις λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Δεν είναι ούτε οι όψιμοι «σωτήρες», «δημοκράτες» ή «αγωνιστές», που εμφανίζονται κάθε φορά 3 – 4 μήνες πριν στηθούν οι κάλπες… Αυτοί που σηκώνουν τους τόνους και ποντάρουν στην όξυνση και την πόλωση. Αυτοί που επιχειρούν να θολώσουν τα νερά, να σπείρουν αμφιβολίες και σύγχυση, ικανοποιώντας προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες. Αυτοί πάντα θα υπάρχουν.
Η «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη», νίκησε πανηγυρικά στις προηγούμενες εκλογές και κρατάει το τιμόνι του Δήμου μας σχεδόν 3,5 χρόνια. Έχει ευθύνη να απαντήσει σε όλα, για όλα και σε όλους. Έχει την πρώτη ευθύνη. Έχει δικαίωμα, έχει και υποχρέωση.
Ταυτόχρονα, θεωρούμε επιτυχία όσα πετύχαμε σε αυτό το διάστημα. Πολλές οι δυσκολίες, άλλες πρωτόγνωρες, άλλες απρόβλεπτες. Η οικονομική κρίση, οι συνέπειές της στο λαό μας και ειδικότερα στην Αυτοδιοίκηση, προσέθεσαν επιπλέον εμπόδια. Ο νέος ενοποιημένος Δήμος Νίκαιας – Α. Ι. Ρέντη, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ορθοποδήσει οικονομικά. Σήμερα τα θετικά βήματα της πόλης μας, έχουν σταθεροποιηθεί, η αισιοδοξία για το μέλλον είναι πλέον βάσιμη. Η δουλειά, η αποφασιστικότητα κι ο σωστός σχεδιασμός, έφεραν σημαντικά αποτελέσματα που είναι ορατά στους δημότες μας.
Όλοι πρέπει να κριθούμε σύμφωνα με την ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε άμεσα στις νέες απαιτήσεις, να απαντάμε άμεσα στα σύνθετα προβλήματα, να δίνουμε άμεσες λύσεις που θα ανακουφίζουν την καθημερινή ζωή των δημοτών μας. Και η προσπάθεια αυτή, πρέπει να συνεχιστεί.
Αυτός είναι ο πρώτος και ο κύριος λόγος που είμαστε εδώ!

Το σκεφτήκαμε αρκετά. Δεν ήταν από την αρχή στις προθέσεις μας, ούτε υπήρξε κάποιος σχετικός σχεδιασμός. Όμως, η ανάγκη το ‘φερε, γιατί η αλήθεια πρέπει να βρει ένα σύμμαχο! Οι δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν από πρώτο χέρι, όχι απλά το έργο της διοίκησης του Δήμου μας και του Δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη, αλλά και τις απαντήσεις που δίνουμε στην «κριτική» που μας ασκούν ορισμένοι. Και έχουμε απαντήσεις για όλα…
Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που είμαστε εδώ!

Με όπλο το έργο αυτής της δημοτικής αρχής, με κίνητρο τις ανάγκες των κατοίκων της Νίκαιας και του Ρέντη, είμαστε σίγουροι ότι οι επισκέπτες αυτού του Blog, θα βρουν ενδιαφέροντα θέματα και «ζωντανά» κείμενα και οπωσδήποτε, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.


Α-25