Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Προϋπολογισμός 2012 (από τα πρακτικά του Δ.Σ.)

ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: …όμως όσο και να μας την κάνετε δύσκολη προεκλογικά είπαμε ότι εδώ σε αυτό το Δήμο τι λείπει; Το αυτονόητο. Όποιος κάνει την επανάσταση του αυτονόητου, θα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στους δημότες. Και πράγματι τα πρώτο αυτονόητο έχει γίνει. Καθαρίζεται η πόλη. Οι εργαζόμενοι με φιλότιμες προσπάθειες συμπαρίστανται στη Διοίκηση, όπως όμως και η Διοίκηση τους παραστέκεται και όπως βλέπω και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι μόνο η Διοίκηση είναι και το Δημοτικό Συμβούλιο κοντά στους εργαζόμενους και πιστεύω ότι στα δίκαια αιτήματα που έχουν, γιατί δίκαια σήμερα είναι όλα τα αιτήματα όλων των εργαζομένων, δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος με 800 € όταν έπαιρνε 1300€ και τους έφεραν στα 800 και απαιτούμε από αυτούς τους πολίτες όπως και από πολλούς άλλους πολίτες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ερχόμαστε και τους ζητάμε τέλη, τους ζητάμε ……
Όπως έπραξα και στο τεχνικό πρόγραμμα, γιατί το 30% όπως είπαμε είναι το τεχνικό πρόγραμμα, θα ψηφίσω ότι αφορά τη μισθοδοσία το οποίο είναι ανελαστική δαπάνη και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά και στα υπόλοιπα θα είμαι παρών, όπως και στο τεχνικό πρόγραμμα.
(σχόλιο: Είναι απορίας άξιο πώς ενώ ο κος Βρεττάκος εκφράζεται θετικά για τον προϋπολογισμό, τελικά ψηφίζει παρών. Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη στάση αυτή.

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ : Ψηφίζει τον προϋπολογισμό

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ : Δεν ήταν παρών.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012 (ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ.)

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ : Όταν αγοράσαμε –και πρέπει να έχει περάσει στο Κτηματολόγιο και να το φροντίσουμε –το οικόπεδο Καραμπίνη και δώσαμε 47 εκατομμύρια δραχμές το 1987, το πήραμε από τον Καραμπίνη, ήταν ιδιωτικό οικόπεδο και υπάρχει όριο της γραμμής που χωρίζει το ιδιωτικό από το δασικό και καθιερωμένο από το δασαρχείο. Άρα μόνο τα πάνω κομμάτια τα οποία τον υποχρεώσαμε τον Καραμπίνη, να τα εγκαταλείψει και να μας τα αφήσει , μπορεί να είναι δασικά, κάποια ταμπάνια επάνω, το μεγαλύτερο μέρος, τα 2/3 το Καραμπίνη είναι ιδιοκτησία του Δήμου και μάλιστα μπορεί να ακολουθούν τις διαδικασίες της εκτός σχεδίου δόμησης και πρέπει να το ψάξουμε.(σχόλιο: Δυστυχώς για τον κ. Λογοθλετη το Κτηματολόγιο δεν κάνει εγγραφή των πρώτων νταμαριών Καραμπίνη στο Δήμο. Αυτή τη στιγμή έχουν ΚΑΕΚ με την ένδειξη Ελληνικό Δημόσιο και τούτο γιατί το ιδιωτικό δάσος δεν μεταβιβάζεται. Βεβαίως στο συμβόλαιο αναγράφεται από τον τότε Νομικό Σύμβουλο του Δήμου το εξής «το παρόν συνετάγη χωρίς να γίνει έλεγχος του τίτλου», τα συμπεράσματα δικά σας.
Ψηφίζει παρών.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ : Πρέπει να υπάρξει ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που να έχει μία προοπτική. Ένα τεχνικό πρόγραμμα που εκτός από ρεαλιστικό πρέπει να έχει και μία διεκδίκηση. Δεν είναι ζητήματα φαντασίας το να βάλεις πέντε έργα τα οποία θα πεις: εγώ αυτά τα διεκδικώ. Για εμένα τουλάχιστον δεν είναι. Δίνει στην πόλη μία προοπτική. Εκτός από τον ρεαλισμό υπάρχει και μία προοπτική ανάπτυξης της πόλης.(σχόλιο: Συμφωνούμε με τον κ. Παπαδόπουλο, όμως για να μπει ένα έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα πρέπει να έχει χρηματοδότηση σύμφωνα με το Νόμο.

Καταψηφίζει μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση .