Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Ασφαλείς παιδικές χαρές για τα παιδιά

Με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και τη δημιουργική τους απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο τους, το τμήμα παιδικών χαρών της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου προχώρησε στην ανακατασκευή και βελτίωση των παιδικών χαρών στην πλατεία Κρήνης και στο λόφο τους Αγίου Φίλιππα (από Παντειχίου) στην κοινότητα Νίκαιας και στην παιδική χαρά της οδού Μπότσαρη στην κοινότητα Ρέντη.

Οι εργασίες αυτές εντάχθηκαν στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015” για το έτος 2013 και επιχορηγήθηκαν με 150.000€

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Στο κλείσιμο του 2013 και κάνοντας έναν απολογισμό των τριών ετών από την ανάληψη της διοίκησης του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη, το τμήμα παιδικών χαρών του Δήμου, προχώρησε συνολικά σε ανακατασκευή 9 παιδικών χαρών που χρηματοδοτήθηκαν είτε μέσω Ε.Σ.Π.Α, είτε από το Πράσινο Ταμείο είτε από ίδιους πόρους με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου μας. Παράλληλα, από συνεργεία του Δήμου, έγιναν αυτή την τριετία -και καθημερινά γίνονται ανάλογα με τις ανάγκες- επιδιορθώσεις και βελτιώσεις σε όλες τις παιδικές χαρές της πόλης, ιδιαίτερα στην κοινότητα της Νίκαιας όπου πολλές παιδικές χαρές ήταν παλιές και εγκαταλελειμμένες. Όλες οι νέες παιδικές χαρές πληρούν τις βασικές προδιαγραφές ασφαλείας και μπορούν να πιστοποιηθούν βάσει των απαιτήσεων των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας ΕΝ1176/2008 και ΕΝ1177/2008”.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ