Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Περί συνεισφοράς της Αντιπολίτευσης...η συνέχεια

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011
(απόσπασμα από τα πρακτικά του Δ.Σ.)

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: “Καταψηφίζουμε γιατί είναι στον αέρα αυτό που μας είπατε, γιατί δεν υπάρχουν τα εργαλεία, παρότι υπάρχουν κάποια θετικά σημεία…” (σχόλιο: Τελικά χρειάζεται να αποφασίσουμε ποια είναι τα θετικά σημεία;)

ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ : Καταψηφίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα γιατί ο Δήμος θα κάνει έργα με ΣΔΙΤ. (σχόλιο: Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, βεβαίως οι συμπράξεις αυτές δεν έγιναν ποτέ και ούτε υπήρξε πρόθεση να γίνει).

ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: “Θα ψηφίσουμε το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα , αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε . ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε πολύ περισσότερα”.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ : “Εγώ αυτό το τεχνικό πρόγραμμα δεν θα το ψηφίσω, γιατί θα έπρεπε πρώτα να έχουμε λύσει τη δυνατότητα των οικονομικών και μετά να προχωρήσουμε σε όλα αυτά”.
(σχόλιο: Δηλαδή πώς θα λύναμε τη δυνατότητα των οικονομικών; Απ΄ ότι φαίνεται ο κύριος Παπαδόπουλος δεν ήθελε να γίνει τίποτα μέχρι να λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου).

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011
(απόσπασμα από τα πρακτικά του Δ.Σ.)

Λίγα λόγια και ... σταράτα κατά τη διάρκεια της ψήφισης του προϋπολογισμού έτους 2011:
Ο κύριος Παπαδόπουλος αποχώρησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ο κύριος Λογοθέτης έλαμψε δια της απουσίας του.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ: “Είναι προφανές ότι καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό” (σχόλιο: Το «προφανές» δεν καταλάβαμε από πού προέκυψε, μάλλον από τις υποχρεώσεις ύψους 87 εκατομμυρίων που άφησε στην πόλη).

ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ : “Ο προϋπολογισμός είναι διαχειριστικός, λογιστικός, ένας προϋπολογισμός που προσπαθεί να διαχειριστεί την κρίση , η οποία φαίνεται και από τα νούμερα, ιδιαίτερα την κρίση την οικονομική, που είχε και έχει ο Δήμος Νίκαιας , η σημερινή Δημοτική Ενότητας Νίκαιας. Γιατί, αν κανείς παρακολουθήσει τα νούμερα και τους κωδικούς, θα παρατηρήσει ότι το φαινόμενο των ελλειμμάτων και το φαινόμενο του να είναι δυσανάλογα τα νούμερα σε σχέση με τον πρώην Δήμο Ρέντη έχει να κάνει μόνο με το Δήμο Νίκαιας.
Εμείς ούτε θα υπερψηφίσουμε αλλά ούτε θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό. Θεωρείστε μας παρόντες ότι ψηφίζουμε παρών στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό και θα είμαστε-όπως σας είπαμε και στο τεχνικό πρόγραμμα κοντά να διεκδικήσουμε, να αυξήσουμε τα έσοδα, να υλοποιήσουμε αυτόν τον προϋπολογισμό, γιατί τελικά Αυτοδιοίκηση δεν είναι αντιπαλότητα και αντιπολίτευση, τι έκανε ο ένας και τι έκανε ο άλλος, τι μπορούμε να κάνουμε και εδώ θα είμαστε να κρίνουμε για συγκεκριμένες πράξεις για την υλοποίηση αυτού του φτωχού προϋπολογισμού, ο οποίος όμως είναι νοικοκυρεμένος λογιστικά και αυτό πρέπει να το ξαναπώ για άλλη μία φορά”.
Δεν καταλάβαμε την τοποθέτηση του κυρίου Βρεττάκου;
Ο προϋπολογισμός δεν πρέπει να είναι λογιστικός ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί την υπάρχουσα κατάσταση και αφού είναι νοικοκυρεμένος γιατί ο κ. Βρεττάκος δεν τον ψήφισε;).


Αυτά είναι τα πρακτικά της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα 2011 και υποτίθεται ότι ήταν η αρχή της Δημοτικής Περιόδου.
Έπεται και συνέχεια...

ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΗΣ