Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Στην εποχή της κρίσης και με το χρέος που παραλάβαμε, να υπερβαίνει τα 87.000.000 €, με μειωμένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 60% από την κρατική επιχορήγηση, δε θα μπορούσε να περιμένει κανείς έναν απολογισμό νέων έργων στην πόλη.
Στις μέρες μας, αν μια Δημοτική Αρχή μπορεί να ανταποκρίνεται στη μισθοδοσία των εργαζόμενων και στη συντήρηση των υποδομών της, αρκεί για να θεωρείται επιτυχημένη.
Εμείς όμως καταφέραμε όχι μόνο τα αυτονόητα, αλλά εντάξαμε ένα σημαντικό αριθμό έργων του Δήμου μας για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια Αττικής, το Πράσινο Ταμείο και από άλλους κρατικούς πόρους.
Αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό των τεχνικών υπηρεσιών μας αλλάξαμε το πρόσωπο της πόλης, με σοβαρές παρεμβάσεις ανάπλασης και με ελάχιστο κόστος, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην καθημερινότητα των δημοτών μας.
Με σωστούς χειρισμούς, προγραμματισμό, μεράκι και δουλειά, καταφέραμε και σας παρουσιάζουμε το έργο που επιτελέστηκε αυτή την τριετία και που ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες της πόλης μας, απαντώντας στις προσδοκίες των κατοίκων της που έχουν προσφέρει πολλά.
Τα περισσότερα έργα ολοκληρώθηκαν, κάποια είναι σε εξέλιξη και σε κάποια άλλα έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότησή τους από κρατικά ή ευρωπαϊκά ταμεία.
Οι καιροί δεν περιμένουν και εμείς με όλες μας τις δυνάμεις και με έργα, θα συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε στη δημιουργία μιας βιώσιμης, περιβαλλοντικής, αναπτυξιακής και αισθητικής παρακαταθήκης για τις μελλοντικές γενιές της πόλης μας.
Ας δούμε λοιπόν, έργα που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας στη Δημοτική Ενότητα Νίκαιας: