Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Νέο Κέντρο Πολιτισμού στη Δημοτική ενότητα Ρέντη

Σε Κέντρο Πολιτισμού μετατρέπεται το Παλαιό κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου (Κύπρου 9) στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη, μετά τη μεταφορά του σχολείου σε νέο κτίριο με σύγχρονες υποδομές. Στους ανακαινισμένους χώρους του σχολείου θα στεγαστούν όλα τα μουσικά τμήματα, το Θεατρικό εργαστήρι, τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών, η Θεατρική ομάδα, το Σκάκι καθώς και το Τμήμα Εκμάθησης Ελληνικών σε Μετανάστες.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 7.30 και την εκδήλωση θα πλαισιώσει το Μουσικό Τμήμα και το Τμήμα Παραδοσιακών χορών της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Ι. Ρέντη.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει: «Με όλα μας τα μέσα προσπαθούμε να δημιουργούμε προνομιακά πεδία δημιουργικής έκφρασης των δημοτών μας. Η πρόσβαση στον πολιτισμό είναι δικαίωμα που δεν πρέπει να σχετικοποιείται από τους οικονομικούς περιορισμούς που υπάρχουν σήμερα σε κάθε μέση ελληνική οικογένεια. Δεν περιοριζόμαστε απλώς και μόνο στην υπάρχουσα υποδομή αλλά διεκδικούμε και έργα που συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης. Η πολιτιστική μας πολιτική αφορά σε σχεδιασμό και υλοποίηση παρεμβάσεων προοπτικής που ικανοποιούν την ανάγκη για δημιουργία και ενισχύουν τις αισθητικές αναζητήσεις. Με το νέο Κέντρο Πολιτισμού, καλύπτουμε όλες μας τις ανάγκες σε χώρους για τις πολιτιστικές δράσεις στη Δημοτική Ενότητα Ρέντη».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ