Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Απολογισμός έργων δημοτικής Ενότητας Α. Ι. Ρέντη


Κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού που κατασκευάζεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Προϋπολογισμός έργου: 2.800.000€- Χρηματοδότηση Ε.Σ.Π.Α.
 
Ολοκληρώθηκε το 1ο Δημοτικό σχολείο
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Α' Δημοτικού Σχολείου και λειτουργεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Ένα από τα ωραιότερα σχολεία της χώρας φιλοξενεί παιδιά της πόλης μας, στο πιο σύγχρονο σχολικό κτίριο των Βαλκανίων.
Προϋπολογισμός έργου: 4.500.000€- Χρηματοδότηση Ο.Σ.Κ.

Διάνοιξη νέων δρόμων στον Ελαιώνα
Δημοπρατείται εντός διμήνου το έργο διάνοιξης νέων δρόμων στον Ελαιώνα, που περιλαμβάνει την 28ης Οκτωβρίου με τους παράπλευρους δρόμους καθώς επίσης και νέους δρόμους στην Αγία Άννα.
Προϋπολογισμός: 2.800.000€- Χρηματοδότηση Ε.Σ.Π.Α.


 
Ολοκληρώνεται το Ι.Κ.Α. στο Ρέντη
Ολοκληρώνεται η κατασκευή του Ι.Κ.Α. Ρέντη. Έργο που θα επιτρέψει επιτέλους στους δημότες μας να αποκτήσουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κοντά στον τόπο διαμονής τους.
Προϋπολογισμός έργου: 4.000.000€- Χρηματοδότηση Ε.Σ.Π.Α- Ι.Κ.Α.

Κατασκευή νέας παιδικής χαράς Αρμένικες πολ/κίες Θεσ/νίκης 9
Κατασκευή νέας παιδικής χαράς στο συγκρότημα των Αρμένικων πολυκατοικιών Θεσσαλονίκης 9
Προϋπολογισμός έργου: 50.000€- Χρηματοδότηση: Πράσινο ΤαμείοΔιαμόρφωση παλαιού κτιρίου 1ου Δημοτικού σε Κέντρο Πολιτισμού
Διαμόρφωση του παλαιού κτιρίου του Α' Δημοτικού Σχολείου σε χώρο Πολιτισμού. Εκεί θα λειτουργούν όλα τα μουσικά τμήματα της πόλης, το Θεατρικό εργαστήρι, τα τμήματα παραδοσιακών χορών κλπ.
Μετά από χρόνια, συγκεντρώνονται και στεγάζονται σε ενιαίο και κατάλληλο κτίριο στο κέντρο της πόλης, όλες οι δομές και οι δράσεις της δημοτικής ενότητας Αγ. Ι. Ρέντη.
Κατασκευή και χρηματοδότηση από τις υπηρεσίες του Δήμου

Διάνοιξη οδού Κολοκοτρώνη
Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της οδού Κολοκοτρώνη στο κέντρο του Δήμου.
Προϋπολογισμός: 45.000€- Χρηματοδότηση: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη


 
Ηχοπετάσματα στο 5ο Δημοτικό
Τοποθέτηση ηχοπετασμάτων στο 5ο Δημοτικό σχολείο Ρέντη
Μετά από προσπάθειες τεσσάρων ετών, το Υπουργείο τοποθέτησε ηχοπετάσματα στο 5ο Δημοτικό σχολείο και τον Κηφισό, ανακουφίζοντας τους μαθητές και την ευρύτερη περιοχή από την όχληση των αυτοκινήτων.
Χρηματοδότηση: ΥΠΕΚΑΑγοράστηκαν 16 νέα οικόπεδα στις περιοχές της Αγίας Άννας, του Άνω Ρέντη, του Σταματάκη κλπ. όπως προέκυψαν από τις πράξεις εφαρμογής.
Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο και ίδιους πόρους
Αξία: 4.000.000€.


Απόκτηση πέτρινου κτιρίου Ο.Σ.Ε.
Απόκτηση του παλαιού πέτρινου κτιρίου του Ο.Σ.Ε. επί των οδών Αγ. Ι. Ρέντη και Κων/πόλεως. Μετά από παρέμβασή μας στον Ο.Σ.Κ, μας παραχωρήθηκε αυτό το όμορφο κτίριο, που θα χρησιμοποιηθεί για δράσεις πολιτισμού.
 
Ανέγερση 3ου Δημοτικού στην Αγία Άννα

Δημοπρατείται τέλος Μαΐου η ανέγερση του 12θέσιου 3ου Δημοτικού Σχολείου και 3θέσιου 3ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή της Αγίας Άννας.
Προϋπολογισμός: 7.000.000€
Χρηματοδότηση: Ο.Σ.Κ.


 
Αποχέτευση ομβρίων Άνω Ρέντη
Συνεχίζεται το έργο της αποχέτευσης ομβρίων του Άνω Ρέντη. Έργο που θα λύσει οριστικά τον κίνδυνο πλημμύρας για την περιοχή αυτή του Δήμου μας, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια στον υπόλοιπο Ρέντη.
Προϋπολογισμός έργου: 5.000.000€- Χρηματοδότηση Ε.Σ.Π.Α.