Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Κατηγορηματικά αντίθετος ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη στις συγχωνεύσεις σχολείων της πόλης

Tην πλήρη και ξεκάθαρη αντίθεσή του όσον αφορά στις συγχωνεύσεις σχολείων του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη εκφράζει ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης σε σχετική επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον Υπουργό Παιδείας.

«Παρά τις όποιες οικονομικές αντιξοότητες φροντίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των παιδιών μας. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου επιδίωξα μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις σε κτιριακές υποδομές των σχολείων που όμως στηρίζονται σε απόλυτα ρεαλιστικές βάσεις, σε διασφαλισμένους πόρους και επεξεργασμένες προτάσεις.

Βασική προτεραιότητά μας όσον αφορά στις κτιριακές υποδομές των σχολείων της πόλης μας είναι να προχωράμε με παρεμβάσεις που διασφαλίζουν τις περιβαλλοντικές και αισθητικές ισορροπίες. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει την πρότασή του για συγχωνεύσεις σχολείων της πόλης μας που θα οδηγήσει σε σχολεία «μαμούθ» που είναι έξω και πέρα από τη λογική μας».

Σας επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκαια: 15/4/2014
Αρ.Πρωτ.:32596

ΠΡΟΣ:
Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο
Την Περιφερειακή Δ/νση Α΄& Βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής κ. Δ. Γκίνη
Τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Οικονόμου

ΚΟΙΝ.: Το Σύλλογο Δασκάλων Νίκαιας κ. Δημητρακόπουλο
Την Ένωση Συλλόγων γονέων & κηδεμόνων Νίκαιας
Τα 9ο – 19ο , 10ο και 22ο Δημοτικά Σχολεία
Τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων
9ου –19ου, 10ου και 22ου Δημοτικών Σχολείων.


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Την 15/5/2014 πληροφορηθήκαμε με έκπληξη, από δημοσίευμα στον τύπο, ότι επίκειται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, συγχώνευση σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
Στην περίπτωση που το ανωτέρω δημοσίευμα είναι ακριβές, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω δεδομένα τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη πριν την τελική απόφαση.
Το 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας το οποίο συστεγάζεται με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, πρόκειται από το νέο σχολικό έτος να μεταστεγαστεί σε καινούργιο κτίριο το οποίο είναι έτοιμο.
Άρα η προϋπόθεση που μπαίνει για τις συγχωνεύσεις, να συστεγάζονται τα σχολεία, στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει, γιατί το 9ο και 19ο Σχολεία τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν σε ξεχωριστά κτίρια. Επιπλέον το καινούργιο 19ο Δημ. Σχολείο θα απορροφήσει μαθητές από την περιοχή της Νεάπολης που σήμερα πλεονάζουν.
Όσον αφορά την περίπτωση συγχώνευσης του 10ου με το 22ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας, το νέο σχολείο που θα προκύψει θα έχει στο δυναμολόγιο του 360 και πλέον μαθητές, κάτι που καθιστά τα τμήματα του πολυπληθή, με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στον παιδαγωγικό τομέα.
Είμαστε όπως και εσείς φαντάζομαι, αντίθετοι σε σχολεία μαμούθ, πολύ περισσότερο που τα δύο παραπάνω σχολεία δεν συστεγάζονται, απλώς συναυλίζονται.
Για τους λόγους αυτούς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει, αν και εφόσον το δημοσίευμα είναι αληθές, να προχωρήσει η υπηρεσία σας στις παραπάνω ενέργειες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν σας και τις ανησυχίες της δημοτικής αρχής και των σχολείων μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ