Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά και στην παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού πραγματοποίησε η "Κίνηση Πολιτών Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη" στο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος». 
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στην Εργατική Πρωτομαγία επισήμανε:

« Σήμερα μιλάμε για Εργατική Πρωτομαγιά των Ανέργων με εργασιακά δικαιώματα που καταργούνται. Στην πόλη μας που το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 40% και για εμάς είναι σημαντικό αυτοί οι άνθρωποι να μην «ξαπλώσουν κάτω» γιατί τότε η πόλη θα έχει τελειώσει. Δεν είναι δικό τους κομμάτι, είναι κομμάτι όλων μας. Οφείλουμε να βρούμε τρόπους ώστε να σταθούν ξανά όρθιοι και να μην περιθωριοποιηθούν .
Δεν χρειάζονται λόγια και συνθήματα μεγάλα. Το αποτέλεσμα έχει σημασία. Δυστυχώς δεν είδα τις εργατικές κατακτήσεις που ακούγαμε για χρόνια, τώρα στα δύσκολα , να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, Τις είδα να καταργούνται σε μια μέρα.
Ο εργατικός ξεσηκωμός το ‘86 στο Σικάγο, το Μπλοκο της Κοκκινιάς ‘44, ο Αντιδικτατορικός αγώνας στο Πολυτεχνείο, δεν είναι γεγονότα ασύνδετα μεταξύ τους. Συνδέονται στη θέληση του ανθρώπου για καλύτερες συνθήκες ζωής, στη θέληση το ανθρώπου να μπορεί να ζήσει, να υπάρξει, να δουλέψει. Και είναι επιτακτική ανάγκη ως τοπική αυτοδιοίκηση να ενώνουμε τη φωνή μας μ’αυτές τις φωνές και να είμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς που πραγματικά σήμερα δοκιμάζονται με τον χειρότερο τρόπο».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη τόνισε μεταξύ άλλων:
«Εδώ και 3,5 χρόνια δώσαμε πάρα πολλά δείγματα γραφής με καθημερινή δουλειά και αποφασιστικότητα μεγάλη, ξεπεράσαμε εμπόδια και καταφέραμε να ενοποιήσουμε τις δυο πόλεις, ένα στοίχημα που παραμένει ανοιχτό και που θα πρέπει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή να το κερδίζει καθημερινά. Ζητάμε από τους δημότες μας να αποτιμήσουν το έργο μας και να μας συγκρίνουν γιατί είμαστε σίγουροι ότι από τις συγκρίσεις οι κερδισμένοι θα είμαστε εμείς. Και αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά όλων μας που έπρεπε να αλλάξουμε παλιές νοοτροπίες. Ο καθένας στο δικό του τομέα έκανε τεράστιες προσπάθειες για να φτάσει σήμερα η πόλη εδώ και να αλλάξει η εικόνα της.
Στο ξεκίνημα αυτής της 5ετιας εμείς λέμε ότι μπορούμε να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε καλύτερα από το 2010. Πρέπει να προχωρήσουμε με ένα σχεδιασμό που να καλύπτει δυο πράγματα : το ρεαλισμό και το όνειρο. Δικό μας καθήκον και αποστολή είναι να συντηρήσουμε και να θεριέψουμε αυτό που ξεκίνησε το 2010 για την πόλη μας που δεν ήταν τυχαίο. Ήταν η ανάγκη της πόλης να προχωρήσει παρακάτω, να «πετάξει τα παλιά της ρούχα» και να φορέσει καινούργια και αυτό ενσαρκώνουμε».

Πριν ξεκινήσει η αναλυτική παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων του συνδυασμού, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης υπογράμμισε ότι μια Δημοτική Αρχή είναι συμμαχία πολλών διαφορετικών ανθρώπων:
«Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από 100 ανθρώπους διαφορετικών ιδεολογικών θέσεων, ιδιοσυγκρασιών και οραμάτων και βρισκόμαστε μαζί γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Μας ενώνει η αγάπη για την πόλη , η πεποίθησή μας ότι τα προβλήματά της δεν «κουβαλούν» κανένα χρώμα και η κοινωνική ευαισθησία για τη στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας.
Καθημερινά οφείλουμε να δίνουμε απαντήσεις και σ’αυτό καλούμαστε να συνυπάρξουμε. Εδώ και 20 χρόνια ως Κίνηση Πολιτών καταφέρνουμε και συνθέτουμε ανθρώπους από διαφορετικές κατευθύνσεις και να τους ενώνουμε σε μια μόνο κατεύθυνση : το συμφέρον της πόλης.
Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο ριζικά ανανεωμένο. Από τους 100, οι 45 είναι παλιοί και οι 55 νέοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι . Είναι ένα ψηφοδέλτιο που περιέχει ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και επαγγελματικών χώρων, έτοιμο να κατοχυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών. Ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των δημοτών μας για να συνεχίσουμε με το ίδιο μεράκι και πάθος το έργο που ξεκινήσαμε».