Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ορκομωσία του Δημάρχου και των νέων Δημοτικών και Διαμερισματικών Συμβούλων της πόλης μας.


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Αυγούστου η τελετή ορκομωσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία των Μητροπολιτών Πειραιώς και Νίκαιας. Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης παρακολούθησαν την τελετή. 
Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη που ορκίστηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος πριν από 32 χρόνια ενώ εκλέγεται επί 20 συνεχόμενα χρόνια Δήμαρχος. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στην ηλικία των 20 ετών, με βαρύ φορτίο στην πλάτη μου, ανέλαβα στο κομμάτι που μου αναλογούσε την ευθύνη μου στην πόλη που αγαπούσα να υλοποιήσω όλα αυτά που πίστευα σωστά για τους πολίτες της. Έδωσε η  τύχη και ο Θεός 12 χρόνια μετά, το 1994 να ορκιστώ Δήμαρχος της πόλης. Θυμάμαι τότε η ορκομωσία έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ήταν όλοι οι Δήμαρχοι του Πειραιά μαζί μου. Από εκείνη τη γενιά δεν έχει απομείνει κανείς, τελευταίος είμαι και όταν ορκίζεσαι Δήμαρχος πάντα κουβαλάς την αγωνία να ανταποκριθείς στην ψήφο αυτών που σε τίμησαν, πάντα κουβαλάς την ελπίδα ότι θα ξαναεκλεγείς ώστε να υλοποιήσεις όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου, να κάνεις πράξη το όραμά σου για την πόλη.
 Όταν ανέλαβα Δήμαρχος για πρώτη φορά υπήρχε ένας Δήμαρχος με 16 χρόνια στην πόλη. Τα 16 χρόνια φαίνονταν τότε ένας απίστευτα μακρινός στόχος που σκεφτόμουν ότι θα ήταν εξαιρετικά τιμητικός αν κατάφερνα να τον πιάσω. Τα καταφέραμε. Δεν κατάλαβα πως περνούν τα χρόνια. Είναι τόση πολλή η έννοια, η καθημερινότητα, οι αγωνίες, οι πιέσεις. Οφείλεις να  είσαι πάνω από το έργο σου, να καταβάλλεις προσπάθεια, να αναμετρηθείς με την αγωνία σου για μια καλύτερη πόλη μέσα σε μια διαδικασία που συνεχώς αλλάζεις συνεργάτες, με δημοτικούς συμβούλους που επιλέγει ο λαός σε μια συνεχή αλλαγή και εσύ οφείλεις μ’ αυτούς να περπατήσεις, να κάνεις καινούργια πράγματα, να ανταποκριθείς στις ελπίδες και στις προσδοκίες του λαού.
Για εμένα είναι πολύ στενάχωρο ότι οι δυο συνεργάτες μου που ήταν σε όλες τις ορκομωσίες μου δεν είναι σήμερα εδώ: η Ιωάννα Κουφατζίδου και ο Ιωάννης Σιδέρης, ο καθένας  για διαφορετικούς λόγους. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που δεν ορκίζομαι μαζί τους  αλλά εμείς θα συνεχίσουμε. Είναι ιδιαίτερη χαρά μου που ο Σπύρος Νικολάκης που ορκιστήκαμε μαζί το ‘94 είναι ξανά εδώ και ορκίζεται. Είναι ιδιαίτερη χαρά μου που η Αφροδίτη Μάλαμα που χρόνια δουλέψαμε μαζί, σήμερα ορκίζεται Δημοτική Σύμβουλος, έχοντας ολοκληρώσει μια ευδόκιμη πορεία στις υπηρεσίες του Δήμου και φυσικά όλοι οι υπόλοιποι συνεργάτες μου που ξεκινήσαμε κάποια στιγμή να δουλεύουμε μαζί και συνεχίζουμε με τους καινούργιους που προστέθηκαν αυτή τη φορά.
Το 2010 κανείς δεν πίστευε ότι θα κερδίσουμε τον ενιαίο Δήμο. Αυτό σημαίνει ότι όταν εμείς το θέλουμε και παλεύουμε, τα πράγματα έρχονται έτσι ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν οι στόχοι μας και να δικαιωθεί ο αγώνας μας και η προσπάθειά μας.
Ήταν μια πολύ δύσκολη τετραετία αυτή που πέρασε, η δυσκολότερη από ποτέ. Στην Ελλάδα και φυσικά στην αυτοδιοίκηση ήρθαν τα πάνω – κάτω. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τίποτα απ’ όσα έγιναν. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακόμη και την πενταετία που έχουμε μπροστά μας όλα αυτά που θα ακολουθήσουν. Εμείς όμως παλέψαμε, ξενυχτήσαμε, απελπιστήκαμε, νικήσαμε θεούς και δαίμονες σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε το Δήμο όρθιο και τα καταφέραμε με έναν τρόπο πρωτόγνωρο.
Η Νίκαια μας έδωσε το διπλάσιο ποσοστό από το 2010, ξεπεράσαμε το 60%, ο Ρέντης μας έδωσε το εξωπραγματικό 75%. Τεράστια νούμερα, όχι για να κολακευόμαστε, νούμερα που φορτώνουν την πλάτη μας. Είναι βαριά η ευθύνη που έχουμε ως Δημοτική Αρχή. Ο κόσμος μας εμπιστεύθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό και δεν πρέπει να τοv διαψεύσουμε».

Σημειώνουμε ότι στο νέο 45μελές Δημοτικό Συμβούλιο, η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη εξέλεξε 28 συμβούλους (19 άντρες και 9 γυναίκες) από τους οποίους οι 8 εκλέγονται για πρώτη φορά

Η Δημοτική μας Παράταξη έχει την απαιτούμενη ενότητα να πάει μπροστά, ξεπερνώντας τις όποιες αντιξοότητες και να φανεί αντάξια των προσδοκιών των ψηφοφόρων της.