Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη στηρίζει την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης Κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού

Σε έκδοση ψηφίσματος που αφορά στην επίσπευση της δίκης της οργάνωσης «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» για τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδων & κάλεσμα για στήριξη της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη 2015 προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής του.


Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα έχει ως εξής:

«Στις 21 Μάρτη συμμετέχουμε στην διεθνή μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού με συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά. Την ίδια μέρα θα διαδηλώνουν στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, στη Νέα Υόρκη.


Είναι πρόκληση ότι ετοιμάζονται στις 24 Μάρτη να αποφυλακίσουν το Μιχαλολιάκο και τους άλλους ναζί με τη παρέλευση του δεκαοκτάμηνου ενώ δεν όρισαν έγκαιρα τη δίκη! Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, εκείνοι που έστησαν τα τάγματα εφόδου και επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα για λογαριασμό των εργολάβων και των εφοπλιστών, δεν μπορούν να ξαναπάρουν το πράσινο φως για νέες επιθέσεις.
Μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, η φασιστική απειλή είναι ακόμη μπροστά μας.
Απαιτούμε να προσδιοριστεί αμέσως η δίκη των δολοφόνων και να παραπεμφθούν χωρίς εκπτώσεις στις κατηγορίες.

Η ναζιστική συμμορία που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που τραυμάτισε εκατοντάδες με μαχαίρια και ρόπαλα, που επιτέθηκε κατά συνδικαλιστών, καλλιτεχνών, αγωνιστών, ομοφυλόφιλων, Ρομά δεν είναι «νόμιμο πολιτικό κόμμα» αλλά ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Η θέση της είναι στη φυλακή.

Καλούμε σε στήριξη της κινητοποίησης για να μην πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να ανοίξουμε το δρόμο να ξηλώσουμε οριστικά τη φασιστική απειλή βάζοντας τέλος στις επιθέσεις στις γειτονιές.»
Καλούμε σε στήριξη της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη το 2015.