Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Δήλωση του Δημάρχου για τα αποθεματικά των Δήμων

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα ταμειακά αποθεματικά  των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή κυβέρνηση με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα των διαθέσιμων των ταμείων δυστυχώς αδίκησε τον εαυτό της. Δεν είναι δυνατόν χωρίς κανένα διάλογο με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και καταργώντας το αυτοδιοικητικό, με μεγάλη προχειρότητα να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Τη θέση μας γι’αυτό την έχουμε ήδη εκφράσει στις συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ της οποίας το ψήφισμα υπερψηφίσαμε. Αντιλαμβανόμαστε ότι η σημερινή κυβέρνηση πληρώνει τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων που την τελευταία 5ετία οδήγησαν όλη τη χώρα και τους δήμους στη φτωχοποίηση.
Κατανοούμε την αγωνία της να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Συνεπείς όμως στην αυτοδοικητική λογική, θα απαιτούσαμε ένα διάλογο που θα μας επέτρεπε ένθεν και ένθεν να κατανοήσουμε το πρόβλημα και να συμβάλλουμε στην επίλυσή του, αν αυτό ήταν δυνατό.


Με τον τρόπο που βγήκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης. Μέχρι τότε μας καλύπτει η απόφαση της ΚΕΔΕ και αρνούμαστε να παραχωρήσουμε τους μικρούς πόρους που έχουμε».