Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Ψήφισμα για την Ανάπλαση του χώρου των Λιπασμάτων

Σε έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην απόφαση του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την ανάπλαση των 640 στρεμμάτων της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.    

Πιο συγκεκριμένα το Ψήφισμα έχει ως εξής:                             

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη εκφράζει την αλληλεγγύη και την στήριξή του στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας να διεκδικήσει την περιοχή της πρώην λιμενοβιομηχανικής  ζώνης συνολικής έκτασης 640 στρ., ώστε αυτή να αποτελέσει δημόσια περιουσία προς όφελος των κατοίκων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και τη μετατροπή της σε περιοχή εκτεταμένου πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, με χρήσεις και δραστηριότητες που αφορούν αθλητισμό, πολιτισμό, εκπαίδευση, υγεία και αναψυχή.

Επίσης στηρίζει τις προτάσεις των δράσεων που έχουν αποφασισθεί για την ανάπλαση της περιοχής των πρώην λιπασμάτων - η οποία θα μπορούσε να δώσει προοπτική στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά- καθώς και τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον σκοπό αυτό».