Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Αντισυνταγματικός ο «Νόμος Μητσοτάκη» για τον επανέλεγχο των συμβάσεων ΑΘΩΟΙ ΟΙ 44 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

Aθώοι κηρύχθηκαν από το το Πλημμελειοδικείο Πειραιά την Τετάρτη 15 Ιουλίου, οι 44 Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη που είχαν κατηγορηθεί για απείθια. Η δίκη πραγματοποιήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του τεως Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γιατί η Δημοτική Αρχή και οι δημοτικοί σύμβουλοι αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων. Πιο συγκεκριμένα είχαν αντιταχθεί με την υπ’αρ. 237/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην παράνομη και αντισυνταγματική όπως έκριναν, επιδρομή Επιθεωρητών στο Δήμο, με πρόσχημα τον δήθεν έλεγχο συμβάσεων και στην ουσία την απόλυση των εργαζομένων.


Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι η διάταξη του «Νόμου Μητσοτάκη» του 4250/14 βάσει της οποίας κατηγορήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, καταργήθηκε με νεα διάταξη του Νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή του Ν. 4325/2015, με σκέψεις περί νομιμότητας και αμφίβολης συνταγματικότητας της παλαιάς διάταξης, δικαιώνοντας διπλά το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.