Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

  Με περηφάνια και χαρά απευθυνόμαστε στις νέες και τους νέους του Δήμου μας που έδωσαν και φέτος τη «μάχη» των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας.
   Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια οι μαθητές αυτοί, που σε τόσο δύσκολες συνθήκες, αφοσιώνονται σε μαθησιακούς στόχους, παλεύουν για την κατάκτηση της γνώσης και προσπαθούν να αποκτήσουν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον.
  Πρόκειται για τα παιδιά μας, που παρά τα εμπόδια και την απογοήτευση που μερικές φορές τους προκαλούμε εμείς οι μεγαλύτεροι και «σοφότεροι», επιμένουν να θέλουν να σπουδάσουν, να δουλέψουν, να προκόψουν και να προσφέρουν στη χώρα μας.
   Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια οι νέοι φοιτητές και σπουδαστές της Νίκαιας και του Ρέντη που πέτυχαν στις εξετάσεις και μας γεμίζουν ελπίδα ότι η νέα γενιά και οι αυριανοί επιστήμονες, θα έχουν την θέληση, την τόλμη και τη δύναμη να αντιστρέψουν την πορεία του τόπου, κρατώντας το «τιμόνι» σταθερά στο δρόμο της προόδου.
   Στις δικές μας γειτονιές ξέρουμε καλά ότι τίποτα δε μας χαρίζεται, ότι το μέλλον δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα και μόνο με το όπλο της μόρφωσης και της σκληρής δουλειάς, μπορούν τα παιδιά μας να πετύχουν στη ζωή τους.
   Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια όμως και όσοι, παρά την προσπάθεια, δεν τα κατάφεραν. Ξέρουν και οι ίδιοι πολύ καλά ότι τίποτα δεν κρίθηκε οριστικά, τίποτα δεν τελείωσε. Η ζωή, ευτυχώς, είναι γεμάτη ευκαιρίες και οι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι νέοι, γεμάτοι ταλέντα και διάθεση για προσφορά.
  Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους γονείς και τις οικογένειες αυτών των παιδιών. Όλους τους συνδημότες μας που παρά τα βάσανα και τις ανείπωτες δυσκολίες, καταφέρνουν να στηρίζουν και να εμψυχώνουν μια ολόκληρη νέα γενιά να στέκεται «όρθια» και να ελπίζει σε ένα καλύτερο «αύριο».
    Εμείς οι μεγαλύτεροι, έχουμε καθήκον να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, ο καθένας ξεχωριστά και ανάλογα με τη θέση του στην κοινωνία, για την «κληρονομιά» που θα παραδώσουμε σε αυτά τα παιδιά. Οι πατεράδες και οι παππούδες μας με αγώνες και θυσίες πάλεψαν και έκαναν ότι μπορούσαν για να μας πάνε ένα «σκαλοπάτι» πιο πάνω. Ας ακολουθήσουμε όλοι το ίδιο παράδειγμα και τότε σίγουρα θα ανατρέψουμε την παρακμή και την υποχώρηση των αξιών.

  Αυτή μας η πεποίθηση για τη νεολαία, εκφράζεται και με την αταλάντευτη προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος μας στην Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.