Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο κτίριο για το 9ο - 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε χθες το νέο  Δημοτικό σχολείο 9ο – 19ο στην περιοχή της Νεάπολης του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. ένα σχολείο σύγχρονων προδιαγραφών. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Νίκαιας κ.κ. Αλεξιου.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης αφού ευχαρίστησε όλους όσους δούλεψαν για την ολοκλήρωση του σχολείου είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι το έβδομο σχολείο που εγκαινιάζω κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος και το πρώτο σ’αυτή την πόλη και  ελπίζω να έχω την τύχη να εγκαινιάσω και άλλα.  Μετά από 21 χρόνια που είμαι Δήμαρχος οφείλω να επισημάνω ότι για την ολοκλήρωση ενός σχολείου απαιτούνται το λιγότερο δέκα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο αποτελεί κομμάτι της γενικότερης παρέμβασης στην περιοχή της Νεάπολης.

Μετά την αναμόρφωση της πλατείας Κουμπάκη και τη διαμόρφωση της οδού Βουρνόβα, ο δρόμος «καρμανιόλα» που βρίσκεται μπροστά από το 9ο -19ο σχολείο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών μετατρέπεται σε πλατεία. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πειραιά και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ €.

Τέλος προχωρούμε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό,  εξασφαλίζοντας από την περιφέρεια κονδύλια ύψους περίπου 3 εκ € ώστε να μπορέσει να γίνει η ανάπλαση του παλιού νεκροταφείου. Στόχος μας είναι αυτή η έκταση των 90 στρεμμάτων να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και ψυχαγωγίας με πάρκινγκ και παιδική χαρά. Τότε μόνο θα μπορέσουμε να πούμε ότι αυτή η περιοχή της Νεάπολης που είναι μια πόλη μέσα στην πόλη, με τους 40.000 κατοίκους της, έχει τη δική της ανάσα, τους δικούς της ξεχωριστούς χώρους και πλατείες.

Η επόμενη προσπάθεια που κάνουμε είναι να αναβαθμίσουμε τα παλιά σχολεία γι’αυτό το λόγο  και επιχειρούμε μέσω του νέου ΕΣΠΑ να απορροφήσουμε τα ανάλογα κονδύλια ώστε σχολεία της δεκαετίας του ’50 που υπάρχουν στην πόλη να αποκτήσουν νέα μορφή. Ο Δήμος μας με όλες τις δυνάμεις του βρίσκεται στο πλάι της σχολικής κοινότητας, αρωγός και συμπαραστάσης των πρωτοβουλιών της. Δεν χωράει αμφιβολία ότι το μέλλον της πόλης μας είναι το μέλλον των παιδιών της και οι μαθητές δεν μπορεί παρά να αποτελούν βασικό γνώμονα του δημοτικού σχεδιασμού μας».

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Θανάσης Γκαρίπης ευχαρίστησε θερμά όλους όσους αγωνίστηκαν για να γίνει πραγματικότητα το νέο σχολείο και με χαρά και ικανοποίηση καλωσόρισε μαθητές και γονείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το  συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το συνολικό κόστος προϋπολογισμού ανέρχεται στο ποσό των 1.781.000.516,44 €.