Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη


Eθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με τη συμμετοχή του Κέντρου Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ρέντη (Μπιχάκη 15 ) από τις 8 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Στόχος μας είναι χρόνο με το χρόνο να αυξάνουμε τον αριθμό των εθελοντών  και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι συνδημότες μας είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της αιμοδοσίας. Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Ρέντη λειτουργεί από το 1979 και είναι η πιο παλιά δημοτική τράπεζα της Ελλάδας. Έως σήμερα η Δανειστική Τράπεζα Αίματος της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Ι. Ρέντη προσέφερε πάνω από 9000 φιάλες αίμα σε συνδημότες μας που τους παρουσιάστηκε κάποιο έκτακτο περιστατικό, βοηθώντας τους αποφασιστικά και σε πολλές περιπτώσεις σώζοντας την ίδια τους τη ζωή. Ως Δημοτική Αρχή στην κοινωνική μας πολιτική, προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος, γι’αυτό το λόγο ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις πρωτοβουλίες και δράσεις που συμβάλλουν στην κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μπορούν να παίρνουν αίμα οι αιμοδότες και οι συγγενείς τους μέχρι πρώτου βαθμού συγγένειας, όλοι οι δημότες που αντιμετωπίζουν κάποιο έκτακτο περιστατικό, τα παιδιά του Δήμου που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία. Ο Δήμος δεν μπορεί να δώσει αίμα σε προγραμματισμένες εγχειρήσεις γιατί αυτό απαγορεύεται από το Νόμο, εκτός αν ο ασθενής είναι αιμοδότης ή συγγενής μέχρι πρώτο βαθμού συγγένειας αιμοδότη του Δήμου.