Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Τη λειτουργία ενιαίας Εφορίας Νίκαιας – Ρέντη στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Θηβών, ζητά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.

Η πρόθεση της Κυβέρνησης να μεταφέρει τη λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών στο ανακαινισμένο κτίριο επί της οδού θηβών, αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να λυθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Νίκαιας – Α. Ι. Ρέντη, για λειτουργία ενιαίας ΔΟΥ που θα τους εξυπηρετεί.
     Μέχρι σήμερα, ο Ρέντης ανήκει στην Εφορία του Μοσχάτου, ενώ πρόσφατα έκλεισε η ΔΟΥ Νίκαιας και η πόλη εξυπηρετείται πλέον στον Κορυδαλλό. Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι ολοφάνερη, κάτι που αναγνώρισε και ο Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδης, όταν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Ιωακειμίδης του μετέφερε το πρόβλημα.
     Το κτίριο του πρώην εργοστασίου ΚΕΡΑΝΗ, όπου θα μεταφερθεί το Υπουργείο Οικονομικών, βρίσκεται σε κομβικό σημείο ανάμεσα στις δύο Δημοτικές Ενότητες Νίκαιας και Ρέντη και μπορεί να φιλοξενήσει στο ισόγειο την λειτουργία ενιαίας ΔΟΥ που θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων πολιτών.
     Ο Δήμαρχος, με γραπτή επιστολή του έθεσε το δίκαιο αυτό αίτημα, ώστε το Υπουργείο να προετοιμάσει και να συντονίσει τις Υπηρεσίες του κατάλληλα.
                                                 Προς : τον Αναπληρωτή Υπουργό                                                                          Οικονομικών
                                                       κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

     Όπως έχει γίνει γνωστό, κάνετε ενέργειες ώστε σύντομα να μεταφερθούν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών στο ανακαινισμένο κτίριο (πρώην εργοστάσιο ΚΕΡΑΝΗ) επί της οδού Θηβών, που βρίσκεται στα όρια του Δήμου μας.
     Πρόκειται για μια ενέργεια που πιστεύουμε ότι πέρα από την αποκέντρωση, θα συμβάλλει τόσο στην καλύτερη εξυπηρέτηση όσο και στην αναβάθμιση της γύρω περιοχής, ιδιαίτερα μάλιστα αν συνδυαστεί με επιπλέον πρωτοβουλίες.
     Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημα που ήδη σας έχουμε υποβάλλει προφορικά, για τη μεταφορά της Εφορίας Νίκαιας, όπως και του τμήματος της ΔΟΥ Μοσχάτου που εξυπηρετεί μέχρι σήμερα τον Άγ. Ι. Ρέντη, σε μία ενιαία Υπηρεσία που θα στεγαστεί στο ισόγειο του συγκεκριμένου κτιρίου.
     Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόσφατα μετακινήθηκε η ΔΟΥ Νίκαιας και η πόλη εξυπηρετείται στον Κορυδαλλό και την ίδια στιγμή ο Ρέντης στο Μοσχάτο, νομίζουμε ότι η γεωγραφική θέση και οι προδιαγραφές του κτιρίου, αποτελούν την καλύτερη λύση για την εξυπηρέτηση δεκάδων χιλιάδων πολιτών.
   
                                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
  
                                                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ