Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Νίκαιας.

Δρομολογείται η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Νίκαιας μετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την υλοποίηση του έργου.
Το έργο, προϋπολογισμού 400.000 €, που θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορά στην εκτέλεση των εργασιών για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του προσφυγικού συνοικισμού, που αποτελεί και το «Ιστορικό Κέντρο» της Νίκαιας και ορίζεται σε πρώτη φάση από τρία τμήματα υπαρχόντων πεζοδρόμων που είχαν κατασκευαστεί στη δεκαετία του ΄80.
Το πρώτο τμήμα αφορά την οδό Κιλικίας από την οδό Ηλιουπόλεως μέχρι την οδό Ιωνίας.
Το δεύτερο τμήμα αφορά την ίδια οδό από την οδό Καισαρείας μέχρι την οδό Π. Ράλλη.
Τέλος, το τρίτο τμήμα αφορά την οδό Θειρών από την οδό Αμυραδάκη μέχρι την οδό Κύπρου.
Το υλικά, που επιλέγονται είναι τα ίδια με τα υπάρχοντα στην πλατεία της Όσιας Ξένης για να υπάρχει συνέχεια.
Όπως υπογράμμισε στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, που εγκρίθηκε ομόφωνα, η παρέμβαση περιλαμβάνει: Αντικατάσταση των υπαρχόντων περιθωρίων των παρτεριών με νέα, τοποθέτηση καθιστικών εξωτερικού χώρου κατά μήκος του πεζοδρόμου της οδού Κιλικίας, αναβάθμιση του υπάρχοντος πρασίνου & άρδευση, τοποθέτηση φωτιστικών κατά μήκος των πεζοδρόμων.
Βασικός στόχος της επιλογής των συγκεκριμένων πεζοδρόμων αποτελεί, μεταξύ άλλων το γεγονός ότι περιβάλλουν το «Μπλόκο», το τόπο θυσίας του λαού της Κοκκινιάς ενώ η βελτίωση του χώρου κρίνεται αναγκαία, καθώς θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Α. Ι. Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, σημειώνει:

«Αποδεικνύεται πως η επιμονή στο όραμα, όταν συνδυάζεται με τη σκληρή δουλειά και την καλή συνεργασία, μπορεί να υπερνικήσει ακόμα και τις πιο μεγάλες αντιξοότητες. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με εμάς! Η υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων, πέρα από την περιοχή του «Μπλόκου», έρχονται να  συμπληρώσουν τις πρόσφατες πρωτοβουλίες μας με τη λειτουργία του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης και της Δημοτικής Πινακοθήκης. Πρόκειται για ένα σύνολο έργων που αναδεικνύει το σεβασμό και το χρέος μας στην ιστορία της πόλης, τους σύγχρονους κατοίκους της και τη νέα γενιά!».