Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑΤα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι δημότες έχουν ζώα συντροφιάς, κυρίως σκύλους.  Η εκτόνωση των ζώων αυτών είναι πλέον ένα πρόβλημα της πόλης, κι όχι μόνο των ζωόφιλων.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει: «Οφείλουμε όλοι να αναπτύξουμε αλληλοσεβασμό ο καθένας για τις ανάγκες του άλλου και όλοι μαζί, για την προστασία και την καθαριότητα του δημόσιου χώρου.
Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι, με μικρό κόστος, να διαμορφώσει χώρους με πράσινο, παγκάκια κλπ που θα μπορούν να βρεθούν μεταξύ τους όσοι έχουν ζώα.
Ελπίζουμε ότι μ’αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς θα πάψουν να πηγαίνουν τα ζώα σε παιδικές χαρές, πλατείες κλπ ώστε αυτά να μην αφοδεύουν οπουδήποτε στην πόλη.
Ο πρώτος τέτοιος χώρος στο Δήμο μας δημιουργήθηκε στον Δημοτικό Κήπο Νίκαιας και θα ακολουθήσουν κι άλλοι χώροι στο πρώην Νεκροταφείο Νεάπολης και στο Ρέντη.
Η αυτοδικία ανάμεσα σε ζωόφιλους και μη δεν βοηθάει κανένα, ο σεβασμός της διαφορετικότητας του καθενός είναι και το ζητούμενο κι ελπίζω ότι αυτό θα κατανοηθεί απ’όλους.»