Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη | ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΕΛΑΙΩΝΑΈνα μεγάλο μέρος  (περίπου 3.000 στρέμματα) από τη Δημοτική Ενότητα Ρέντη ανήκει στον πάλαι ποτέ Ελαιώνα της Αττικής.  Η ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής αυτής και η ρυμοτομία της είναι κάτι που η Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Ρέντη, δούλευε συνεχώς επί 25 χρόνια.
          Δυστυχώς, τα τελευταία πέντε χρόνια με τα οικονομικά προβλήματα του ενιαίου Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, αυτό σταμάτησε.  Η διάνοιξη δρόμων όπως η 28ης Οκτωβρίου (δίπλα από το Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη») που συνδέει δύο πολύ μεγάλες αρτηρίες όπως η λεωφόρος Θηβών με τη λεωφόρο Μακρυγιάννη έχει μεγάλη σημασία.,
          Η διάνοιξη αυτή μαζί με τη διάνοιξη των παράπλευρων δρόμων διαμορφώνει ένα οδικό δίκτυο που επιτρέπει την καλύτερη επικοινωνία του Ρέντη με τη Νίκαια, αλλά και την καλύτερη πρόσβαση στην πόλη.
         Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, υπογραμμίζει:
          «Η Περιφέρεια Αττικής, εκτιμώντας την σπουδαιότητα του έργου, το ενέταξε μετά από αίτημά μας στο τεχνικό της πρόγραμμα,  δημοπρατήθηκε η μελέτη και έχει αρχίσει η κατασκευή του έργου.  Θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για την ολοκλήρωσή του και περιλαμβάνει, εκτός από την οδοποιία και έργα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού.
          Έργα σαν κι αυτό, προϋπολογισμού € 3.500.000, αλλάζουν την πόλη και διαμορφώνουν μια άλλη πραγματικότητα μέσα στην οικονομική κρίση που βαλτώνει τα πάντα.

          Εμείς προχωράμε σε πείσμα των καιρών και, σιγά-σιγά αλλά σταθερά, φτιάχνουμε την πόλη που θέλουμε.»