Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΠΗ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΝ | 8/3/2016 | ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗΜια αναπάντεχη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Νίκαιας την Τρίτη 8 Μάρτη το απόγευμα. Μέλη των ΚΑΠΗ με κιθάρες και φαναράκια περιηγήθηκαν την πόλη από την πλατεία Κουμπάκη, στην Ελλησπόντου, πλατεία Κρήνης, Π. Τσαλδάρη, Γέμελου, πλατεία Αγίου Νικολάου και κατέληξαν στο Δημαρχείο, τραγουδώντας καντάδες και τραγούδια της παλιάς Αθήνας. Ζωντάνεψαν ένα παλιό έθιμο που οι νεότεροι δεν έχουν ζήσει ποτέ, τις καντάδες.
Με αφορμή αυτή την όμορφη ιδέα και πρωτοβουλία των ΚΑΠΗ, ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
            ««Δεν ήταν 10,20, ή 50, δεν πιστεύαμε όσοι τους είδαμε ότι ήταν σχεδόν 250 άνθρωποι αυτοί που περπάτησαν, παρά το κρύο, όλη αυτή τη διαδρομή ψυχαγωγώντας και ομορφαίνοντας την πόλη.
            Ο δυναμισμός και η χαρά της ζωής μετουσιωμένα στα πρόσωπα αυτών των συμπολιτών μας που τούτη τη δύσκολη εποχή επιμένουν να φωνάζουν «είμαστε εδώ παλεύουμε, διασκεδάζουμε, είμαστε ενεργοί κάθε στιγμή και όπως χρειαστεί», μας είπαν για άλλη μια φορά.

             Όσοι το ζήσαμε δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, γι’ αυτό και από τώρα έχουμε «κλείσει» μαζί τους και το ξανακάνουμε και του χρόνου»».