Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Ο «Περιβόλας» του χθες στη Νίκαια του σήμερα. | ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. Ρ...Μια παράσταση των ΚΑΠΗ της πόλης μας που αναβιώνει τη ζωή του καφενείου - παράγκα του Σμυρνιού πρόσφυγα Γιάννη Περιβόλα, ζήσαμε την περασμένη Τρίτη στο TERRA VERDE (πρώην Απολλώνιο), στη Νίκαια.
            Ο Περιβόλας ήταν το πρώτο νυχτερινό μαγαζί στην πρώην οδό Οκτώ (σημερινή Π. Τσαλδάρη) δίπλα σχεδόν στο Δημαρχείο, όπου από το 1933 έως το 1968 πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού.
            Μαζί με το άλλο μαγαζί της πόλης, τον «Κεφάλα», διασκέδασαν για δεκαετίες τους κατοίκους της πόλης μας και όχι μόνο αυτούς.
            Παρουσιάστηκε μια καταπληκτική παράσταση, που ήταν φτιαγμένη ολόκληρη από ερασιτέχνες, που τραγουδούσαν, χόρευαν, αφηγούνταν και έπαιζαν μέλη των ΚΑΠΗ, μουσικοί καθώς και χορευτές των τμημάτων του Δήμου, επί τρεις ολόκληρες ώρες.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
            «Τα παιδιά του Περιβόλα, ο Στέλιος Περπινιάδης (γιος του Βαγγέλη), όλοι δημότες μας, θυμήθηκαν, τραγούδησαν και βοήθησαν όλους εμάς τους νεότερους να νιώσουμε πώς λειτούργησε επί 35 χρόνια το μαγαζί.
            Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους αυτούς που πήραν μέρος στην εκδήλωση αλλά πρωτίστως τους εργαζομένους μας, που έστησαν αυτή την υπέροχη βραδιά που παρακολούθησαν περίπου 500 άνθρωποι γεμίζοντας ασφυκτικά το TERRA VERDE. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι δούλεψαν πολύ σκληρά και μπράβο τους.

            Μακάρι η πόλη να θυμάται το χτες και να αυτοδημιουργεί πάνω σε αυτό!»