Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΡΕΝΤΗ


Με αφορμή την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση που 22η χρονιά διοργανώνεται την Κυριακή 13 Μάρτη στο Ρέντη, ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
            ««Δύσκολο να φανταστώ πως φτάσαμε στον 22ο χρόνο από τότε που πρωτοξεκινήσαμε αυτό το Καρναβάλι. Ήταν μόλις δυο μήνες αφ’ ότου είχα αναλάβει ως Δήμαρχος και το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμουν να κάνω στην πόλη ήταν το Καρναβάλι.
            Φτιάξαμε ένα άρμα και πήραμε μέρος στο Καρναβάλι του Μοσχάτου που ήταν δίπλα. Απ’ αφορμή αυτό, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς κάποιοι από εμάς είχαν την ιδέα να κάνουμε μια μικρή παρέλαση στο Ρέντη. Στις 5 μέρες που είχαμε, ειδοποιήσαμε τους φορείς της πόλης σν θέλουν να πάρουν μέρος. Για άλλη μια φορά ο λαός μας ξεπέρασε. Περίπου 1500 άνθρωποι κατέβηκαν να παρελάσουν και άλλοι 3000 ήταν στους δρόμους μαζί μας. Καταλάβαμε αμέσως ότι έπρεπε σοβαρά πλέον ν’ ασχοληθούμε και με το Καρναβάλι καθώς ο κόσμος το απαιτούσε.
            Δουλέψαμε σοβαρά και με πρόγραμμα επί σειρά ετών. Ο Ρέντης όντας μικρός Δήμος, είχε ανάγκη από ένα γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας και αυτό μπορούσε να είναι το Καρναβάλι. Η μετάδοση από την τηλεόραση του Alpha 2 χρόνια μετά, ήταν η απαρχή της μεγάλης επιτυχίας που ακολούθησε. Για τα επόμενα 15 χρόνια το Καρναβάλι του Ρέντη έκανε τηλεθεάσεις 22-25% όταν η Πάτρα έκανε 7-8% και το Μοσχάτο 3%. Είχαμε κερδίσει το στοίχημα.
            Ο κόσμος της πόλης απέκτησε «Καρναβαλική συνείδηση» και την κρατάει πάντα. Μετά τα δύσκολα των τελευταίων χρόνων λοιπόν, φέτος ξεκινάμε ξανά. Ξεκινάμε και δεν θα σταματήσουμε ποτέ πια!
            Όλοι όσοι ζήσαμε για πολλά χρόνια τη μαγεία αυτής της παρέλασης θα είμαστε εκεί την Κυριακή 11:00 π.μ. για να ξεφαντώσουμε ξανά, ξεχνώντας στεναχώριες και προβλήματα. Η πόλη δεν ξέμαθε να χορεύει και να καρναβαλίζεται και θα το αποδείξει την Κυριακή το πρωί στην οδό Φλέμινγκ, όπως πάντα.
            Σας περιμένουμε!»»