Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Τα παιδιά φυτεύουν. | Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. ΡέντηΜε πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και σε συνεργασία με σχολεία της πόλης, πραγματοποιήθηκε άλλη μία δενδροφύτευση, την Πέμπτη 17 Μαρτίου, μπροστά από το χώρο των εγκαταστάσεων της Άρσης Βαρών στη Νίκαια. Με την ευκαιρία αυτής της δράσης, Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
«Σχεδόν 100 παιδιά μικρά και μεγάλα μαζεύτηκαν για να φυτέψουν μαζί με την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας, ελαιόδεντρα απέναντι από το κτίριο της Άρσης Βαρών.
Σ’ ένα χέρσο μέχρι χθες κομμάτι του Δήμου, μαθητές από το 15ο και 23ο Δημοτικό Σχολεία, το 1ο και 7ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο ενημερώθηκαν για την ελιά και τη διαχρονική της σχέση με την Αθήνα και την Ελλάδα, φύτεψαν και υιοθέτησαν δεκάδες ελιές που αύριο θα δημιουργήσουν έναν ελαιώνα στην πόλη.

Ο χώρος γύρω από το Κατράκειο και την Άρση Βαρών είναι ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη και μπορεί να εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα δέντρα. Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε κι ένα σημαντικό τα παιδιά μας να συμμετέχουν και να δένονται με τέτοιες δράσεις στην ανάπτυξη του πρασίνου».