Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης


     Με εξαμελή αντιπροσωπεία εκπροσωπήθηκε η χώρα μας στην 30η σύνοδο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.  Πήραν μέρος τέσσερις Δήμαρχοι (Νίκαιας - Ρέντη, Λειβαδιάς, Σάμου και Παρανεστίου) και δυο Περιφερειάρχες ( Ρ. Δούρου και Κ. Μπακογιάννης).
     Επιστρέφοντας από το Κογκρέσο των Περιφερειών, που είναι το αρμόδιο όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:

     «Νιώθω για μια ακόμα φορά αντικρουόμενα συναισθήματα. Η κακή διεθνής εικόνα της χώρας μας με πληγώνει διαρκώς, η λειψή προετοιμασία των αρμοδίων θεσμών με θυμώνει. Η προσπάθεια μιας αντιπροσωπείας που παλεύει να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού, είναι η φωτεινή μας πλευρά.
     Προσπαθήσαμε σε ένα αντίξοο περιβάλλον, που έχει αλωθεί από την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, που κάνει το άσπροι μαύρο στους Ευρωπαίους, να προβάλουμε τις θολές ζώνες της συμφωνίας με την Ε.Ε. και τη μέχρι σήμερα στάση των γειτόνων μας. Μακάρι και η δική μας εξωτερική πολιτική να γίνει κάποτε αληθινά Εθνική, διορατική και αποτελεσματική.
     Στα 15 χρόνια που έχω την τιμή να συμμετέχω στα ευρωπαϊκά δίκτυα, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, βλέπω το ίδιο έργο. Όμως, σε κανέναν μας δεν επιτρέπεται να σταματήσει να παλεύει για τα εθνικά μας δίκαια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Εξάλλου, η Εθνική μας εορτή της 25ης Μαρτίου, αυτό μας θυμίζει και αυτό μας επιβάλει ταυτόχρονα!»