Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Ανάπλαση του πρώην Νεκροταφείου Νεάπολης | Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη ...Μετά από πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του χώρου των 46 στρεμμάτων στο πρώην νεκροταφείο της Νεάπολης στη Νίκαια. Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
«Ένα από τα σημαντικότερα έργα που προσδοκούμε να πραγματοποιήσουμε στην πόλη είναι η ανάπλαση του παλαιού Νεκροταφείου Νεάπολης. Ένας χώρος 46 στρεμμάτων στην καρδιά του ιστού της που μπορεί να γίνει η ανάσα για 40.000 κατοίκους της Νίκαιας και του Κορυδαλλού αν σωστά μελετηθεί και σχεδιαστεί.
            Επιμένοντας σε αυτό, ότι δηλαδή το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο σχεδιασμός του έργου και όχι η βιαστική ‘αξιοποίησή’ του, καθορίσαμε ως εξής τα βήματά μας: Πρώτον, προκηρύσσουμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με σημαντικά οικονομικά κίνητρα για να εξασφαλίσουμε τις πλέον πρωτοποριακές και αξιόλογες προτάσεις για το χώρο. Δεύτερον, βάσει αυτών και αξιοποιώντας τες ολοκληρώνουμε τη μελέτη του χώρου. Τρίτον, βρίσκουμε τα απαιτούμενα χρήματα και ολοκληρώνουμε το έργο.
            Μετά λοιπόν από συζήτηση με την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλη, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του έργου και στα τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο που είναι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός αξιοποίησης του χώρου ύψους 50.000 € (με 3 βραβεία) εγκρίθηκε ήδη από το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα και περιμένουμε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο για το οποίο θα σας ενημερώσουμε αφού σε μια δημόσια διαδικασία συζητήσουμε τις προτάσεις που θα κατατεθούν στο πρώτο στάδιο.

            Προβλέπεται ν’ απομακρυνθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας από το χώρο και ν’ αναπτυχθούν υποδομές αθλητισμού, ψυχαγωγίας και πολιτισμού».