Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

25 Χρόνια Μαθητικό Φεστιβάλ | Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη


25 Χρόνια Μαθητικό Φεστιβάλ
                               «Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη»

Ένας ακόμη πετυχημένος θεσμός της πόλης της Νίκαιας είναι το Μαθητικό Φεστιβάλ. Εδώ και 25 χρόνια τα σχολεία της πόλης όλων των βαθμίδων παρουσιάζουν τη δουλειά τους στον Πολιτισμό ( θέατρο, τραγούδι, χορός) στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.
Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
«Σε στενή συνεργασία με την Ένωση Γονέων της πόλης και τους δασκάλους και καθηγητές τους τα σχολεία δείχνουν στην πόλη στο τέλος κάθε χρονιάς τη δουλειά τους, που είναι τις περισσότερες φορές εξαιρετική, ξεφεύγοντας από τους τέσσερεις τοίχους του σχολείου.
Έχω δει λοιπόν εκεί πολλές φορές σε διαφορετικές μορφές τέχνης, δουλειές που θα ζήλευαν κι επαγγελματίες και αυτό χάρη στο μεράκι των δασκάλων τους που ξεπερνώντας λογιών-λογιών δυσκολίες καταφέρνουν να κάνουν τα σχολεία τους κυψέλες πολιτισμού.
Το σχολείο δεν είναι μόνο η συσσώρευση γνώσης και το διαβατήριο της επιτυχίας στα ανώτατα ιδρύματα. Το σχολείο οφείλει να είναι συνάμα και εργαστήρι πολιτισμού και αγωγής ζωής για τα παιδιά μας και αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο αλλά και πιο πολύτιμο από το πρώτο.
Στο Δήμο χαιρόμαστε τους εκπαιδευτικούς που δουλεύουν με αυτή την προοπτική και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε και να τους τιμήσουμε. Είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά προς τα πάνω.

Φέτος το Φεστιβάλ δανείζεται το θέμα του από ένα στίχο του Γιάννη Ρίτσου «Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη». Πιο επίκαιρο από ποτέ με όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο και στον κόσμο γύρω μας.»