Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Λέσχες Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νίκαιας


Μια επιτυχημένη πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, συνεχίζεται εδώ και χρόνια, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες. Για τις «Λέσχες Ανάγνωσης», που αγκαλιάστηκαν από τους δημότες και συνεχίζουν την ενθαρρυντική πορεία τους, ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
          «Μπορεί ν’ αναρωτιέται κανείς: Μπορούν σήμερα να λειτουργούν λέσχες ανάγνωσης; Η απάντηση είναι «μάλιστα» και με μεγάλη επιτυχία. Για 5η συνεχή χρονιά η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη λειτουργεί λέσχες ανάγνωσης για δεκάδες δημότες μας και μάλιστα με πρωινές και απογευματινές ομάδες.
          Ο χαρακτήρας των Λεσχών είναι λογοτεχνικός, μορφωτικός, ψυχαγωγικός, εκπαιδευτικός ακόμη και ψυχοθεραπευτικός, με την έννοια ότι οι άνθρωποι συζητώντας με αφορμή το υπό μελέτη βιβλίο, συχνά ανοίγουν και εκμυστηρεύονται βιώματα σημαντικά γι’ αυτούς και για τους υπολοίπους.
          Τα προηγούμενα χρόνια ασχολήθηκαν με την ελληνική λογοτεχνία από Βιζυηνό και Παπαδιαμάντη μέχρι Χατζή, Καραγάτση, Κουμανταρέα και άλλους. Συναντήθηκαν με βραβευμένους με κρατικά βραβεία συγγραφείς όπως ο Χρήστος Οικονόμου, ο Σωτήρης Δημητρίου κ.α. σε βιβλιοπαρουσιάσεις που έγιναν στην πόλη μας. Φέτος ήταν η χρονιά της ξένης λογοτεχνίας με Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, Αλμπέρ Καμύ, Αντόνιο Τομπούκι κ.α.
          Στα πλαίσια των Λεσχών Ανάγνωσης διοργανώνονται και κινηματογραφικές προβολές αλλά και θεατρικές παραστάσεις στις αίθουσες του Δήμου με μεγάλη συμμετοχή δημοτών.
          Αυτή τη δύσκολη εποχή, αντιστέκεται ο καθένας με όποιο τρόπο ξέρει και μπορεί και σίγουρα το βιβλίο και η γνώση αποτελούν πάντα τον καλύτερο φίλο και σύμμαχο όταν σχεδόν όλα γύρω μας γκρεμίζονται.
          Εμείς αντιστεκόμαστε και ξαναχτίζουμε πρώτα απ’ όλα τους εαυτούς μας και ίσως έτσι, βοηθάμε και τους γύρω μας».