Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Το άλλο πρόσωπο της Ευρώπης.


Με αφορμή τη συνάντησή του με ένα Αυστριακό πολίτη και ένα βουλευτή των «Πρασίνων», με θέμα την αλληλεγγύη προς τη χώρα μας, ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
««Τα τελευταία έξι χρόνια όλοι στη χώρα μας βιώνουμε το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρόσωπο του κυρίου Σόιμπλε και των άλλων ετέρων μας που καταδίκασαν το λαό μας στην πιο βάρβαρη λιτότητα.
Όμως εγώ δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό το πρόσωπο της Ε.Ε., εξάλλου τίποτα πιο καινούριο απ’ όλα όσα έχουμε διαβάσει δεν έχω να προσθέσω. Θέλω όμως να μιλήσω για ένα άλλο φωτεινό πρόσωπο που παράλληλα με το κακό, υπάρχει και αναδεικνύεται συνεχώς.
Τα χρόνια της κρίσης μια σειρά από πρόσωπα και οργανώσεις από διάφορες χώρες Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία κλπ, έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια βοήθειας και ανακούφισης των χειμαζόμενων Ελλήνων.
Πριν ένα χρόνο λοιπόν στο πρόσωπο ενός Αυστριακού πολίτη του Erwin η πόλη μας βρήκε έναν άνθρωπο που παλεύει με όλες του τις δυνάμεις να βοηθήσει τη χώρα και το Δήμο μας.
Έχει μεταφέρει στην Ελλάδα περισσότερα από 180 φορτηγά βοήθειας κυρίως σε φάρμακα και ιατρικό υλικό αλλά και τρόφιμα, ιατρικά εργαλεία, παιδικές τροφές και ότι άλλο του ζητηθεί και μπορεί να το βρει μέσα από ένα δίκτυο ανθρωπιστικών οργανώσεων στη χώρα του. Με την οργάνωση «Griechenlandhilfe» βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί.
Την Τρίτη που μας πέρασε ήρθε από το γραφείο μου μ’ ένα βουλευτή των Πρασίνων της Αυστρίας, τον Matthias Hoch (μόλις μια μέρα πριν οι Πράσινοι είχαν εκλέξει και τον Πρόεδρο της χώρας), για να βοηθήσουν μαζί στη μεγαλύτερη κινητοποίηση του λαού τους και τη βοήθεια και συμπαράσταση στη χώρα μας.
Δεν ξέρω αν και τι θα καταφέρουν, όμως εγώ ένιωσα ότι η χώρα μας και ο δοκιμαζόμενος λαός μας έχουν φίλους παντού στην Ευρώπη, κόντρα στις κυβερνήσεις της και μαζί μπορούμε να πορευτούμε για μια νέα Ευρώπη»».