Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Η Γυναίκα του ΛαούΣε μια πολύ όμορφη εκδήλωση τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στην πλατεία Παιδικής Στέγης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της «Γυναίκας του Λαού» του ομώνυμου αγάλματος που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παππάς.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
«Είναι πάγια επιθυμία και προτεραιότητα του Δήμου να κοσμεί δημόσιους χώρους της πόλης με άρτια έργα μεγάλων καλλιτεχνών. Ο κοινωνικός ρόλος της τέχνης εκπληρώνεται έτσι με τον καλύτερο τρόπο, αφού τα έργα βρίσκονται σε ανοιχτό και συνεχή διάλογο με τους πολίτες απευθύνοντας σε μεγάλους και παιδιά ένα πλήθος ερεθίσματα, αισθητικά, ιστορικά και γενικότερα πολιτισμικά.
Ο Γιάννης Παππάς είναι ένας εξαίρετος Έλληνας γλύπτης, ένα σημαντικό κεφάλαιο της νεοελληνικής γλυπτικής και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση για μας ένα γλυπτό του να κοσμεί πλατεία της πόλης μας. Έργο που ο γιος του Αλέκος Παππάς, δώρισε στο Δήμο μας.

Οι πλατείες αλλάζουν μορφή και τα υλικά τους φθείρονται, αλλά τα έργα τέχνης που υπάρχουν σε αυτές, μπορούν να τις σηματοδοτούν. Σκεφτείτε την κεντρική πλατεία του Ρέντη χωρίς το έργο του Βαρώτσου και το Περιβολάκι χωρίς τα γλυπτά από την έκθεση για τους «Πρόσφυγες». Και φυσικά, δεν είναι οι μόνες πλατείες με εικαστικά έργα. Το έργο λοιπόν του Γ. Παππά κοσμεί και σηματοδοτεί μια ακόμη πλατεία μας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό».