Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Οι μικροί «Picasso» της πόλης | ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗΟλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Έκθεση των Παιδικών Εικαστικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του δήμου μας, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος».
Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, αφού επισκέφθηκε την έκθεση, δήλωσε:
««Μικροί Picasso, Kandinsky, Miro κλπ, ευτυχώς ακόμη μπορώ να ξαφνιάζομαι ευχάριστα από τις παρουσιάσεις μικρών και μεγάλων στη Δήμο μας. Μια τέτοια στιγμή ήταν αυτή που έζησα μπαίνοντας στο ‘Μάνος Λοΐζος’ στην έκθεση της Παιδικής Ζωγραφικής την προηγούμενη εβδομάδα.
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια αυξήσαμε πολύ τον αριθμό των παιδιών που διδάσκονται ζωγραφική από τους εικαστικούς του Δήμου. Όμως αυτό αντί να μειώνει την ποιότητα της δουλειάς τους αντίθετα ωφέλησε ακόμη περισσότερο το άρτιο αποτέλεσμα.
Με έμπνευση από τη δουλειά μεγάλων ζωγράφων όπως ο Miro, ο Picasso, o Kandinsky, ο Φασιανός κλπ, οι μικροί μας φίλοι αντί να αντιγράφουν, δημιουργούν τα δικά τους έργα ζωγραφικής και το κάνουν με αξιοθαύμαστο τρόπο.
Τα παιδιά μας ταξιδεύουν με τρισδιάστατα καραβάκια και παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, μάσκες, δενδράκια από σύρμα και γυψόγαζα που κατασκευάζουν τα ίδια.

Θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα παιδιά της πόλης μας, για την αστείρευτη δημιουργικότητά τους, τη φαντασία, το κέφι και τη δύναμη που μας δίνουν να οραματιζόμαστε μια ζωή όμορφη, με αξίες και υψηλή αισθητική. Έχοντας ως στόχο τη δημιουργικότητα και την πολιτιστική ανάπτυξη των παιδιών της πόλης και οδηγό τα γεμάτα φως μάτια τους, βαδίζουμε χέρι με χέρι τους δρόμους του «αύριο»».