Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ | ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ | 29/6/2016Μια αγκαλιά που μας χωρά όλους!

Τετάρτη 29 Ιούνη, βράδυ. Τα φώτα σβήνουν.
Μπροστά μας η σκηνή:
Ξεκινά το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.
Η Λίμνη των Κύκνων, η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού,  το μπαλέτο που διαχρονικά γοητεύει το κοινό. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει τον κόσμο. Την ίδια στιγμή αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πάνω από τα ανθρώπινα όρια. 
Το κορυφαίο «Russian  Moscow Ballet Theater» με τους διάσημους σολίστ που διαπρέπει παγκοσμίως, επισκέφθηκε φέτος το «Κατράκειο».
Στο πρώην λατομείο, σ’ ένα χώρο εγκαταλειμμένο που λίγοι πίστεψαν ότι μπορεί να αξιοποιηθεί, σήμερα γινόμαστε κοινωνοί των πιο όμορφων έργων που γράφτηκαν και ερμηνεύθηκαν ποτέ…
Και αυτή είναι πολύτιμη κατάκτηση! Είναι η «κληρονομιά» των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης που πριν από 30 χρόνια, πίστεψαν σε αυτό τον χώρο, δούλεψαν σκληρά και επίμονα και έφτιαξαν το μεγαλύτερο σύγχρονο θέατρο της χώρας.
Είναι μια κατάκτηση που ανήκει σε όλους εμάς και γι’ αυτό οφείλουμε να τη μοιραζόμαστε! Εμείς, που 30 χρόνια μετά, απολαμβάνουμε στο «Κατράκειο» ελληνικές και ξένες παραγωγές, που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη σήμερα και περισσότερο απ’ όλους, οι νέοι.
Έτσι θα συνεχίσουμε! Το φετινό πρόγραμμα και ο Σεπτέμβρης που έρχεται με τις θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών, τα αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες, τα Festivals και τα ξένα σχήματα με τις μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, σας υποσχόμαστε ότι είναι μόνο το πρώτο δείγμα…
Το «Κατράκειο» ανοίγει την αγκαλιά του… και μας χωράει όλους!