Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Νίκαια και Ρέντης στους 30 πρώτους Δήμους που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης


Την Πέμπτη 14 Ιουλίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από πολίτες ή οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας στους 30 Δήμους που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Οι αιτούντες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου έως και την 30η Νοεμβρίου χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (www.keaprogram.gr)
Η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβάλλεται μηνιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου και για όσους υποβάλλουν αίτηση τον Ιούλιο, ξεκινάει από τον Αύγουστο.
Ο Δήμος Νίκαιας - Ρέντη είναι ένας από τους 30 πρώτους Δήμους της χώρας που ξεκινάει πιλοτικά το πρόγραμμα που από τις αρχές του 2017 θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.
Φαίνεται ότι σιγά-σιγά κάτι ουσιαστικό κινείται και στο χώρο των κοινωνικών αναγκών των πολιτών της χώρας και μετά το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας που ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής και δουλεύει εξαιρετικά, τώρα και το Υπουργείο έρχεται συγκροτημένα να ανακουφίσει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.