Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Η γυμναστική τιμάει την Ελλάδα


Συνάντηση με τον πρωταθλητή Λευτέρη Πετρούνια, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, που δήλωσε:
«Πάντοτε είχα την απορία πως ένας αθλητής από αυτή τη μικρή χώρα που λέγεται Ελλάδα, με στοιχειώδεις υποδομές και τα τελευταία χρόνια υποτυπώδη οικονομική στήριξη, μπορεί να κερδίζει χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια.
Η μόνη απάντηση που μπορούσα να δώσω σε αυτό, ήταν το DNA κάποιων ανθρώπων που γεννιούνται νικητές, που γεννιούνται πρωταθλητές. Όταν είσαι τέτοιος, την άκρη θα τη βρεις, πάντα και όσες δυσκολίες κι αν χρειαστεί θα τις υπερπηδήσεις για να φτάσεις στην κορυφή.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας ο Έλληνας πρωταθλητής στους κρίκους, που λες κι έχει υπερνικήσει τη βαρύτητα, είναι μια τέτοια περίπτωση. Μαθαίνοντας ότι είναι Πειραιώτης, του ζήτησα να έρθει στο Δημαρχείο για να μιλήσω μαζί του και να τον τιμήσω εκ μέρους όλων μας.
Παρότι βρίσκεται σε ολυμπιακή προετοιμασία (σε 2 μήνες στη Βραζιλία έχει Ολυμπιακούς), εν τούτοις αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου και ήρθε στο Δημαρχείο για να γνωριστούμε και να τον τιμήσουμε.
Πρόκειται για ένα παιδί μετρημένο, στοχοπροσηλωμένο, με άποψη και πάνω απ’ όλα με ψυχική υγεία. Είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει πολλά ακόμα στη ζωή του.
Του ζητήθηκε και μας υποσχέθηκε ότι από το φθινόπωρο θα είναι κοντά μας για συναντήσεις με τα παιδιά της ρυθμικής γυμναστικής και όχι μόνο.

Είναι σημαντικό τα παιδιά μας να έχουν υγιή πρότυπα και ο Λευτέρης είναι σίγουρα ένα από αυτά».