Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

«Καλοκαίρι στην πόλη μου» για παιδιά εργαζομένων και ανέργων. | Δήμος Νί...Για τη λειτουργία του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που φοιτούν από την 1η έως την 6η τάξη του δημοτικού, με τίτλο «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ - 2016», ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:

     ««Άφθαστο όνειρο για πολλούς συμπολίτες μας οι διακοπές… Όταν τυραννούν το μυαλό σου 1000 προβλήματα, όταν προσπαθείς να περιορίσεις με κάθε τρόπο τα έξοδα, τότε αυτά που κάποτε ήταν «αυτονόητα», σήμερα έχουν μετατραπεί σε περιττή πολυτέλεια.
     Νομίζω ότι είναι λογικό οι οικογένειες να «υπερασπίζονται» πρώτα τις πιο βασικές τους ανάγκες και σε αυτή την κατηγορία, δεν είναι φυσικά οι καλοκαιρινές διακοπές. Πρώτα «θύματα» τα παιδιά μας, που δεν έφταιξαν σε κάτι, αλλά καλούνται να υποστούν τις συνέπειες της κρίσης, με τρόπο άδικο...
     Οφείλαμε λοιπόν, να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη μου», στις σημερινές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους και αυτό κάναμε:
     Αυξήσαμε τις περιόδους λειτουργίας από 2 σε 3, διευρύναμε τον αριθμό συμμετοχής (200 παιδιά ανά περίοδο), συμπεριλάβαμε ισότιμα τα παιδιά εργαζομένων και των ανέργων και εμπλουτίσαμε το πρόγραμμα με περισσότερα αθλήματα και πολιτιστικές δραστηριότητες. Όλα αυτά δωρεάν…
     Το πρόγραμμα αναπτύσσεται και υλοποιείται σε τρεις χώρους, το 6ο Γυμνάσιο Νίκαιας, τον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» και το Δημοτικό Γυμναστήριο «Πλάτων», με την υποστήριξη διοικητικού προσωπικού, γυμναστών, ζωγράφων, εικαστικών και μουσικών του Δήμου μας.
     Αυτές οι δράσεις, οι κάθε λογής ανάλογες πρωτοβουλίες που παίρνουμε και στοχεύουν στην ανακούφιση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, ξέρουμε ότι δε μπορούν να «απαντήσουν» συνολικά στα προβλήματα. Πολύ περισσότερο, να αποτελέσουν τη «λύση» τους…

     Όμως, δείχνουν το δρόμο που έχει μάθει να βαδίζει αυτή η πόλη στα δύσκολα. Και έχει αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να στέκεται όρθια»».