Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016


Μήνυμα του Δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη προς τους κατοίκους της Νίκαιας και του Ρέντη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2 χρόνων θητείας του από τις τελευταίες εκλογές, της δεύτερης συνεχόμενης στον ενιαίο Δήμο:

2 χρόνια σκληρής δουλειάς και συνεχίζουμε.

 ««Σαν σήμερα πριν 2 χρόνια ξεκίνησε αυτή η δημοτική μας θητεία. Ο λαός της πόλης μας μ’ ένα θεαματικό ποσοστό (61% στη Νίκαια και 75% στο Ρέντη), μας έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε ό,τι ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011.
Στην πιο δύσκολη οικονομικά εποχή της χώρας μας, εν μέσω κρίσης και μνημονίων που δυστυχώς συνεχίζονται, κληθήκαμε στο τιμόνι της πόλης για να επιλύσουμε δυσεπίλυτα και χρονίζοντα προβλήματα. Δεν έχει κανένα νόημα η αναφορά τους καθώς όλοι τα ζούσατε και τα γνωρίζατε. Σημασία έχει αν τα καταφέραμε και γι’ αυτό κρινόμαστε.
Η ανανέωση της θητείας μας το 2014 έδειξε ότι ήμασταν στο σωστό δρόμο αλλά είχαμε και έχουμε, πολύ δρόμο ακόμη. Παραλείψεις και αδιαφορία δεκαετιών δεν θεραπεύονταν γρήγορα. Το χειρότερο όμως όλων, ήταν η κακή νοοτροπία που επικρατούσε στην πόλη που χρέωνε όλους τους άλλους για τα δεινά μας, εκτός από εμάς τους ίδιους που τα δημιουργήσαμε.
Εγώ ένα τρόπο θεραπείας των προβλημάτων έμαθα από το σπίτι μου κι αυτόν εφαρμόζω σε όλη μου τη ζωή: «δουλειά, δουλειά, δουλειά». Με γνώμονα πως για ό,τι δεν καταφέρνουμε φταίμε πρωτίστως εμείς, η ΄Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη’ τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος, κυνηγάει συνεχώς το ανέφικτο.
Η πόλη μας απέχει πολύ από το να είναι η πόλη του σήμερα που εμείς ονειρευόμαστε, καθώς ακόμη τρέχουμε με στοιχειώδεις υποδομές δρόμων, πεζοδρομίων κλπ. Η καθαριότητα, η επικοινωνία Νίκαιας-Ρέντη, τα πάρκα, ο ηλεκτροφωτισμός είναι προκλήσεις που περιμένουν από εμάς πειστικές απαντήσεις.
Όμως εμείς είμαστε σήμερα πια σε θέση να πούμε ότι η πόλη έκανε το οικονομικό θαύμα και σώθηκε από την κατάρρευση που υπήρχε το 2011, το τρένο μπήκε στις ράγες του και μόνο μπροστά θα πηγαίνει από δω και μπρος.
Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και συνεχίζετε να μας δείχνετε καθημερινά. Να είστε σίγουροι ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε να κάνουμε την πόλη μας, πόλη των ονείρων μας»».