Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο δικός μας ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ


Τίμησε τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο και δεν μας τιμάει να ξεχνάμε τόσο εύκολα…
Τώρα που τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι ευκαιρία να ξανακοιτάξουμε και να ξανασκεφτούμε το πόσο τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ορίζουν τη συμπεριφορά μας.
Είναι απίστευτο λοιπόν το πόσο γρήγορα ξεχνάμε. Η συμπεριφορά των μέσων τη μια μέρα είναι να είναι κάποιος με άκριτο τρόπο «Θεός» και την άλλη μέρα στα αζήτητα ή «Διάβολος», έχει γίνει και δική μας συμπεριφορά .
Ο Ηλιάδης είναι η επιτομή αυτής της λογικής.  Χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004, χάλκινος το 2016, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο (2010, 2011, 2014), δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2004, 2011) και άπειρες άλλες μικρότερες διακρίσεις.
Φέτος λοιπόν στο Ρίο, δεν τα κατάφερε.  Μετά από πολλά χρόνια σκληρών προπονήσεων και πολλών τραυματισμών (το άθλημα είναι πολύ δύσκολο) δεν τα κατάφερε και αποφάσισε να σταματήσει να αγωνίζεται μόλις στα 30 του χρόνια.
Η Κορακάκη, ο Πετρούνιας και ο Γιαννιώτης είναι η μία όψη του πρωταθλητισμού… οι κόποι του Ηλία φέτος γκρεμίστηκαν  σε 43 δευτερόλεπτα.  Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός.  Σε κάθε πρωταθλητή αντιστοιχούν πάντα πολλοί ηττημένοι.
Μ’ ένα μονόστηλο «Επέστρεψε από το Ρίο ο Ηλίας Ηλιάδης και σταματάει τους  αγώνες» ξεχάσαμε όλοι πόσα πρόσφερε τα τελευταία 12 χρόνια στη χώρα και το άθλημα.  Οι παλιοί ήρωες μας  τελειώνουν και είναι άχρηστοι, χρειαζόμαστε νέους στην κρεατομηχανή των ΜΜΕ…!
Ο Ηλίας και η οικογένειά του όταν έφυγαν από το Αμύνταιο εδώ και πολλά χρόνια, ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στο Ρέντη όπου και μένουν μέχρι σήμερα, συνεπώς τον νιώθουμε σαν δικό μας και θα δούμε πώς θα τον τιμήσουμε στο μέλλον.
Ο Ηλίας δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά 12 χρόνια τώρα λέει με τον δικό του τρόπο «κλείσε την Ελλάδα στην καρδιά σου και θα νιώσεις το μεγαλείο της».

                                                               (Από το Facebook του Δημάρχου)