Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Η χαρά του να κάνεις θέατρο


Στο Δήμο μας λειτουργούν πολλές θεατρικές ομάδες, άλλες με τη βοήθεια του Δήμου και άλλες συλλόγων της πόλης μας. Όλες όμως παράγουν πολιτισμό, που τόσο ανάγκη τον έχουμε αυτές τις δύσκολες μέρες.
Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
««Σήμερα θέλω να αναφερθώ στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου που κλείνει φέτος τα 20 χρόνια λειτουργίας του με μια εξαιρετική παράσταση, ένα συλλογικό έργο με τίτλο «…από άλλο τόπο…». Ένα έργο για την προσφυγιά, που τόσα πολλά ξέρει η πόλη μας γι’ αυτήν… Αυτό προσπαθεί να αποδώσει η παράσταση και νομίζω ότι το καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο.
Για 8η χρονιά λοιπόν η ομάδα ‘Ρενδία λέξις’ σαρώνει τα βραβεία στα φεστιβάλ όλης της χώρας. Φέτος στο Πανελλήνιο Θεατρικό Φεστιβάλ Διστόμου πήρε 5 βραβεία, στο παρελθόν έχει πάρει βραβεία στα Φεστιβάλ Κορίνθου, Ορεστιάδας, Ιεράπετρας κλπ.
Χαιρόμαστε όλοι για τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της ομάδας, για τις διακρίσεις της και κυρίως για όλα αυτά που έχει προσφέρει στους ανθρώπους που πέρασαν από τις τάξεις της και έμαθαν Θέατρο και Πολιτισμό.
Το έργο ανέβηκε το προηγούμενο Σάββατο στο Κηποθέατρο Νίκαιας και αυτό το Σάββατο ανεβαίνει στο Μίκης Θεοδωράκης στο Ρέντη»».
Στα πλαίσια λειτουργίας του θεατρικού εργαστηρίου στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου μας γίνονται:
·        Θεατρικό παιχνίδι (παιδιά Δημοτικού)
·        Θεατρική ομάδα εφήβων

·        Θεατρική ομάδα ενηλίκων