Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Ο Ελαιώνας αλλάζει γρήγορα και γίνεται σύγχρονη πόλη. (4K Video - Από το fb του Δημάρχου)Όταν το 1995 έγινα Δήμαρχος στο Ρέντη το 70% της πόλης ήταν σχεδόν εκτός σχεδίου πόλης. «Τρέξαμε» γρήγορα και σήμερα μόνο ένα μικρό κομμάτι έχει μείνει εκτός σχεδίου. Από το να ολοκληρώσεις την ένταξη στο σχέδιο, μέχρι να κάνεις πόλη την εκτός σχεδίου περιοχή, είναι μια τεράστια και δύσκολη διαδικασία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, με πιο αργούς ρυθμούς λόγω κρίσης από το 2010, υλοποιούμε αυτή τη διαδικασία διάνοιξης δρόμων, δημιουργίας δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού κλπ, των αναγκαίων υποδομών που μετατρέπουν την εκτός σχεδίου, σε περιοχή εντός σχεδίου.
Το δυσκολότερο έργο της θητείας μου αλλά και αντικειμενικά ένα πολύ δύσκολο έργο, ήταν αυτό της διάνοιξης της 28ης Οκτωβρίου που συνδέει την λεωφόρο Θηβών με τη λεωφόρο Μακρυγιάννη. Μαζί με αυτό διανοίγονται και όλοι οι κάθετοι δρόμοι που για πρώτη φορά από το 1985 που προβλέφθηκαν στο σχέδιο, ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη. Μιλάμε για δρόμους συνολικού μήκους μεγαλύτερων των 3km και επιφανείας πολλών στρεμμάτων. Για να διανοιχτούν έπρεπε να πέσουν μάντρες, κτίρια, μαγαζιά, αποθήκες κλπ, με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται. Μόνο στις εγκαταστάσεις της ΕΘΕΛ (λεωφορεία) έπρεπε να μετακινηθούν πλυντήρια, parking, φυλάκια, κτίρια κλπ για ν’ ανοίξει ο δρόμος.

Και να που τα καταφέραμε μετά από 9 χρόνια διαρκούς προσπάθειας, δικής μας και των τεχνικών υπηρεσιών, μέρα τη μέρα το έργο υλοποιείται. Είναι πια θέμα λίγων μηνών το δυσκολότερο έργο του Δήμου να ολοκληρωθεί. Οφείλω ένα  «μπράβο» στις υπηρεσίες του Δήμου μας που παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια, κι ένα «ευχαριστώ» φυσικά.