Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Η χαμένη ευκαιρία της ΘεσσαλονίκηςΆλλη μια χαμένη ευκαιρία για την αυτοδιοίκηση απετέλεσε το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 3 Δεκεμβρίου.
Η αυτοδιοίκηση όλης της χώρας εξακολουθεί να βιώνει τη μοναξιά και την απογοήτευσή της από τη στάση της κυβέρνησης αλλά και την ηγεσία της ΚΕΔΕ, χωρίς να φαίνεται φως από πουθενά.
Μιας κυβέρνησης που σχεδόν δυο χρόνια τώρα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που καλλιέργησε και δεν έλυσε τα προβλήματα που όφειλε να απαντήσει.
Από την άλλη μεριά η ΚΕΔΕ με τη συνδιοίκηση Πατούλη - Κοιμίση, ή για άλλους ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, εξαντλήθηκε σ’ ένα στείρο αντικυβερνητισμό και σε εκδηλώσεις του «φαίνεσθαι» με δελτία τύπου, φωτογραφήσεις, βίντεο και ημερίδες χωρίς αποτελεσματικότητα.
Δυστυχώς για την αυτοδιοίκηση αυτή η ΚΕΔΕ αντί να ενώνει τους Δήμους και να πιέζει την κυβέρνηση για λύσεις στα προβλήματά μας, οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη αποστράτευση των δημάρχων από αυτήν και σε μοναχικές λύσεις.
Εμείς όμως θα είμαστε παρόντες και θ’ αγωνιζόμαστε για μια ΚΕΔΕ που θα υπηρετεί τους δήμους και όχι την προβολή του προέδρου της.