Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Νέοι χώροι πρασίνου στο Ρέντη

Όσο ο Ελαιώνας, το μεγαλύτερο αυτό κομμάτι του Ρέντη προχωράει, τόσο περισσότεροι χώροι πρασίνου και αναψυχής θα δημιουργούνται στην πόλη.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, συμμετέχοντας σε μία δράση δενδροφύτευσης της Υπηρεσίας Πρασίνου, δήλωσε τα εξής:
«Ο “Καλλικράτης” αλλά και η οικονομική κρίση, έφεραν αρκετά πίσω τα δρομολογημένα πλάνα για την ανάπλαση σειράς χώρων του Ελαιώνα και τη φύτευσή τους με πράσινο. Όμως σιγά-σιγά ξαναβρίσκουμε τα πατήματά μας και σταδιακά ολοκληρώνουμε τα βήματά μας που έμειναν πίσω.
Η υπηρεσία Πρασίνου λοιπόν πριν λίγες μέρες αποφάσισε να δενδροφυτεύσει χώρους πρασίνου συνολικού εμβαδού 2.000τ.μ. πάνω στη λεωφόρο Κηφισού. Στο τρίγωνο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισού και Μυστρά, το Σάββατο 10/12/2016 φυτεύτηκαν εκατοντάδες δέντρα και θάμνοι που προέρχονται από το φυτώριο της Διεύθυνσης Πρασίνου. Ακολουθούν δράσεις δενδροφύτευσης, εξωραϊσμού και καθαρισμού στον οικισμό Σταματάκη, στον οικισμό Ξηρουχάκη και σε άλλες γειτονιές του Ρέντη. Αντίστοιχος προγραμματισμός, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 2 μήνες περίπου και στη Νίκαια»