Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, έχουν σύμμαχο!

Οι εργαζόμενοι στην Aυτοδιοίκηση, έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια κυριολεκτικά στο «μάτι του κυκλώνα». Πληρώνουν βαρύ τίμημα στο όνομα της κρίσης. Κατεδάφιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, περικοπές μισθών και επιδομάτων, εντατικοποίηση, διαθεσιμότητα, κινητικότητα και κίνδυνος για χιλιάδες απολύσεις, συνιστούν ένα εκρηκτικό μίγμα αβεβαιότητας,, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.
Αυτή η στοχευμένη, ετεροβαρής και άδικη επίθεση, έχει φυσικά την εξήγησή της. Είναι γνωστό σε όλους ότι η αυτοδιοίκηση ως χώρος προκαλεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για ιδιωτικοποιήσεις τομέων που σήμερα ελέγχονται αποκλειστικά από τους Δήμους. Αν η νομοθεσία και το κίνητρο της κερδοφορίας, επιτρέψουν στα ιδιωτικά κεφάλαια να διεισδύσουν σε τομείς κοινωνικού χαρακτήρα, η εμπειρία διδάσκει ότι αυτοί που σίγουρα θα χάσουν είναι οι δημότες και οι εργαζόμενοι στους αντίστοιχους τομείς.
Με αυτά τα δεδομένα και με το φορτίο της σχεδιασμένης συκοφαντικής προπαγάνδας για τους δημοσίους υπαλλήλους, έχει καθοριστική σημασία ο τρόπος που ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά, «τιμά» τη δουλειά του, «αποδεικνύει» την αξία του και «επιστρέφει» το μισθό του στους δημότες με τη μορφή ολοκληρωμένων υπηρεσιών. Με δυο λόγια, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥΣ στην επίθεση που δέχονται.
Στην πόλη μας, η ανταπόκριση στη σκληρή πραγματικότητα, είναι πολύ ενθαρρυντική. Ειδικά στον πρώην Δήμο της Νίκαιας, οι εργαζόμενοι για πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες, αναζητούσαν «σημείο επαφής» με τις διοικήσεις και τους προηγούμενους δημάρχους. Τα προβλήματα που βίωναν, αποτέλεσαν σε πολλές περιπτώσεις αιτία για κινητοποιήσεις. Καθυστερήσεις πληρωμών, μη καταβολή επιδομάτων και υπερωριών, δικαστικές αποφάσεις δεν εκτελούνταν, αδικίες και διακρίσεις κάθε είδους και μορφής, συσσωρεύτηκαν προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα και είχαν αντίκτυπο ακόμα και στην προσφορά τους.
Σήμερα αυτή η κατάσταση είναι παρελθόν και οι εργαζόμενοι του Δήμου το αναγνωρίζουν. Εξοφλήθηκαν όλες οι οφειλές των προηγούμενων διοικήσεων, οι μισθοί καταβάλλονται στην ώρα τους, αποκαταστάθηκε το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεννόησης με τη διοίκηση. Δε γίνονται «υπερβάσεις» ή καθυστερήσεις στην εξέλιξη κανενός, δεν υπάρχουν «ευνοούμενοι» ή «μαύρες λίστες». Όλοι οι προϊστάμενοι έχουν αναλάβει ευθύνες σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία με βάση τα τυπικά προσόντα και την εμπειρία τους. Σταμάτησαν οριστικά οι «αναθέσεις καθηκόντων» από το δήμαρχο, που εξυπηρετούσαν τη λογική του «διαίρει και βασίλευε». Καμία υποχώρηση σε άδικα αιτήματα ή «εξυπηρετήσεις»! Οι διευθυντές και οι τμηματάρχες, καλούνται να εργαστούν χωρίς παρεμβάσεις, να καθοδηγήσουν τους υφισταμένους τους και να οργανώσουν το έργο τους, με στόχο να δίνουν όλοι καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες μας.
ΑΥΤΗ Η ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ! Είναι το όπλο μας για να αποκρούσουμε την επίθεση. Είναι ο καλύτερος δρόμος για να έχουμε μαζί μας όλους τους «φυσικούς» μας συμμάχους. Τους δημότες και ιδιαίτερα αυτούς που πλήττονται περισσότερο και έχουν μεγαλύτερες ανάγκες. Τους φτωχούς, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους, τα νέα ζευγάρια, τη νεολαία, τις γυναίκες…
Με αυτή τη διοίκηση και το Γιώργο Ιωακειμίδη Δήμαρχο, αποδείχθηκε ότι ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟ… και με αυτόν θα συνεχίσουν!

Α-25