Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αγορά νέων απορριμματοφόρων για την καθαριότητα της πόλης

Πέντε καινούρια αυτοκίνητα που θα ενταχθούν άμεσα στο στόλο της υπηρεσίας καθαριότητας, αγοράζει ο Δήμος μας, αξίας 1.000.000€.
Η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου.

Πρόκειται για 2 απορριμματοφόρα 4Χ4, ικανά να ανεβαίνουν με ασφάλεια σε ανηφόρες όπως αυτές της περιοχής της Νεάπολης, ένα απορριμματοφόρο (πρέσα) με πλυντήριο κάδων και 2 φορτηγά 15 τόνων.

Είναι πρώτη αγορά καινούριων αυτοκινήτων καθαριότητας στη Νίκαια, μετά από πολλά χρόνια. Η απόφαση αυτή της Διοίκησης αποκτά μεγαλύτερη και ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη ότι αποτελεί ίσως το πρώτο σημάδι οικονομικής ανάκαμψης του Δήμου μας, που μόλις το 2011 κατέγραφε χρέη 87 εκατομμυρίων ευρώ!

Η σταθερή ανανέωση των αυτοκινήτων που υπηρετούν και υποστηρίζουν την καθαριότητα της πόλης, είναι αναγκαίος όρος για να απολαμβάνουν οι δημότες επαρκείς υπηρεσίες και ταυτόχρονα, να εξοικονομεί ο Δήμος χρόνο και κυρίως χρήματα, από βλάβες και μη συμφέρουσες συντηρήσεις παλαιών οχημάτων που ανεβάζουν υπέρογκα τα κόστη λειτουργίας.

Ακόμη και αυτή η αγορά όμως, που έρχεται να καλύψει χρόνιες και πιεστικές ανάγκες, συνάντησε αντιρρήσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Βρεττάκος, που καταψήφισε την απόφαση και δήλωσε ότι θα «καταγγείλει» την αγορά των απορριμματοφόρων!
Τον παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών…