Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Συγκίνησε και ενθουσίασε τους εργαζόμενους ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης στο Δημοτικό Κηποθέατρο

Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Κηποθέατρο μίλησε στους εργαζόμενους, χθες 5 Μαϊου, ο Δήμαρχος της πόλης και υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης. Ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο καθεστώς που επικρατούσε στη Νίκαια το 2010: Καταλήψεις, απλήρωτοι εργαζόμενοι, βρώμικη πόλη, δημότες που χρεώνουν εργαζόμενους, υποψήφιοι Δήμαρχοι που τάζουν τα πάντα.

Ο ίδιος προσπάθησε να αρθρώσει ένα σοβαρό λόγο, μέσα σε αυτή τη δίνη του παραλογισμού που ζούσε τότε η Νίκαια:
«Πλοίο χωρίς κυβερνήτη η πόλη και το πλήρωμα χωρίς προορισμό και στόχους. Όταν ένας δήμος δίνει πάνω από 50 % των εσόδων του στη μισθοδοσία, οι εργαζόμενοι είναι στην ουσία το μόνο περιουσιακό του στοιχείο. Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει και αυτή είναι η κόκκινη γραμμή για την οποία θα παλέψουμε όλοι μαζί. Λέμε «όχι» στη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και είναι ανάγκη να ανοίξουν νέες θέσεις στην Τ. Α για διεύρυνση αρμοδιοτήτων. Συνεργαζόμαστε με Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ΑΔΕΔΥ για να αποκρούσουμε ότι συμβαίνει και θα συμβεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να επικρατεί κλίμα ειλικρίνειας και ασφάλειας στο Δήμο μας».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε : «Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ευαίσθητοι στα εργασιακά και άλλοι αναίσθητοι. Τη στάση μας απέναντί σας την επιβάλλουν οι αξίες μας που είναι πάντα με τους πιο αδύναμους. Δώστε μας δύναμη να τελειώσουμε τις εκλογές στον πρώτο γύρο. Ο Δήμος μας δεν μπορεί να γυρίσει πάλι πίσω. Η μιζέρια δεν χωράει εδώ».
Φεύγοντας οι εργαζόμενοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία και δήλωσαν την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους στον έντιμο αγώνα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά υποψήφιος Δήμαρχος πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία για τους εργαζόμενους και είχε την θερμή αποδοχή τους.