Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκαιας ( Ν- Ω )


ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ
υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη


Νάκης Γεώργιος του Πασχάλη


Είναι πτυχιούχος της σχολής Τεχνολογίας Ιατρικών Εργαστηρίων Αθηνών ΑΤΕΙ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Μεθοδολογία Βιοϊατρικής Έρευνας, Βιοστατιστικής και Κλινικής Βιοπληροφορικής της Ιατρικής Σχολής του Παν. Θεσσαλίας και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού διπλώματος Κλινικών Μελετών: Σχεδιασμού και εκτέλεσης τους, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν. Αθηνών. Από το 2011 είναι διορισμένος υπάλληλος στο Γ.Ν.Α "Ο Ευαγγελισμός" και ασχολείται επίσης ως Συντονιστής Κλινικών Μελετών για το Πολλαπλούν Μυέλωμα στην Αιματολογική Κλινική. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι εκλεγμένο μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου.


Νιάκαρης Ανδρέας του Δημητρίου


Γεννήθηκε στη Νίκαια σε μουσική οικογένεια. Το 1977 ξεκινά η επαγγελματική του σταδιοδρομία και συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ονόματα τραγουδιστών και μουσικών. Σπούδασε στην Αιολική Σχολή του Σπύρου Ραφτόπουλου, στο μουσικό Πανεπιστήμιο της Λωζάνης και κατέχει πτυχία στα οικονομικά, την ψυχολογία, τη διαχείριση κεφαλαίων και στον οικονομικό προγραμματισμό. 



Νοταρίδου Κωνσταντία (Ντίνα) του Στυλιανού






Γεννήθηκε στη Σουηδία και κατοικεί στη Νίκαια. Είναι βρεφονηπιοκόμος και εργάζεται σε παιδικό σταθμό. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας.



Νταβέλης Αλέξανδρος του Νικολάου




Μεγάλωσε στη Νίκαια. Φοίτησε στο 7ο Δημοτικό και το 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας. Είχε έφεση στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Εργάστηκε επί 30 χρόνια στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Πειραιά. Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος των εργαζομένων μέχρι τη συνταξιοδότησή του. 



Παναγόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου



Γεννήθηκε και ζει στη Νίκαια. Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Νοσηλευτικής.Εργάζεται ως υπεύθυνος σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και μέλος του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά. Μέλος του Συνδέσμου Φιλάθλων Ιωνικού Νικαίας<<RANGERS>> με συμμετοχή στην Διοικητική Επιτροπή Ποδοσφαίρου την περίοδο 2011-2013,συμβάλλοντας τα μέγιστα στην οργάνωση και οικονομική εξυγίανση του τμήματος,αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της κατηγορίας.


Πανίδου Μητακίδου Μαριάνθη του Ξενοφώντα



Γεννήθηκε στη Νίκαια, όπου και ζει με την οικογένειά της. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Γενική οικογενειακή ιατρική, την οποία εξασκεί ως ιατρός έως σήμερα, στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ΕΚΠΑ στον τομέα Αγωγή και προαγωγή της υγείας και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με τίτλο “Επαγγελματική και περιβαλλοντική υγεία”. -Δημοτική Σύμβουλος από το 2010. Διετέλεσε Πρόεδρος του Νομικού προσώπου και Αντιδήμαρχος Κοινωνικών υπηρεσιών. -Προσέφερε εθελοντική εργασία στο κοινωνικό ιατρείο του Δήμου για έξι χρόνια, στηρίζοντας τις ευπαθείς ομάδες της πόλης. 

Παπαδάκης Μιχαήλ του Ελευθερίου



Εκπαιδευτικός – ποιητής. Σπούδασε παιδαγωγικά και εργάζεται 29 χρόνια ως δάσκαλος. Γράφει ποίηση και πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική του συλλογή μου με τίτλο: «Άτυχοι τοίχοι». Ασχολείται με τα κοινά, μετέχει στις δράσεις της πόλης και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος άλλες δύο φορές.


Παπαδοπούλου Αρχοντία (Ντία) του Βασιλείου





Ιστορικός – Φιλόλογος. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Νίκαια. Είναι Μικρασιάτισσα τρίτης γενιάς. Πρώην Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας « Γιώργος Σεφέρης». Διετέλεσε Προϊσταμένη Β/θμιας εκπαίδευσης Νίκαιας- Κορυδαλλού, Διευθύντρια Διεύθυνσης Β/θμιας εκπαίδευσης Πειραιά. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Μαγνησίας – Μ. Ασίας και ασχολείται ενεργά με θέματα Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού με διαλέξεις, δωρεάν σεμινάρια, άρθρα, δημοσιεύσεις. Ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ) και μέλος του Δ.Σ. για 20 χρόνια. Προτάσεις της:
1. Προς του Υπουργείο Παιδείας: Καθιέρωση 14ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρας Εθνικής Μνήμης 1922, στα σχολεία Α/θμιας - Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας. (Εγκύκλιος Σεπτεμβρίου 1991)
2.Προς το Υπουργείο Παιδείας 1998: Έδωσε την επωνυμία «Γιώργος Σεφέρης» στο 6ο Γυμνάσιο Νικαίας
3. Προς το Υπουργείο Παιδείας και Δικαιοσύνης (Σεπτέμβριος 2002 και 2004) ιδρύθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Κορυδαλλού το 2005
4. Με πολυετείς αγώνες της διασώθηκε και αναπαλαιώθηκε από τον ΟΣΚ το Χαμάμ Νικαίας – Μνημείο της πόλης, το 2006. Κτίσθηκε το 1923

Μερικές από τις εκδόσεις της: «Η ΑΤΤΙΚΗ ΝΙΚΑΙΑ» - « Η Συμμετοχή των Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής στην Παλιγγενεσία του 1821. Μέσα από τα έγγραφα των Αγωνιστών» - «Οι πρώτοι πρόσφυγες στον Πειραιά» - «Το κόσμημα της Ελληνικής Ανατολής».



Παπανικολάου Ειρήνη του Αντωνίου







Ζει στη Νίκαια με την οικογένειά της. Εργάζεται στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Ασχολήθηκε από νωρίς με τα κοινά ως Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού σχολείου και τα τελευταία δύο χρόνια είναι Πρόεδρος του Συλλόγου του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και το περιβάλλον και συμμετέχει σε δράσεις που έχουν έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα. 



Παπαχαραλάμπους Βασιλική (Βάσω) του Γεωργίου




Ζει στη Νίκαια. Μέλος της Σχολικής 
Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης, είχε 
την ευθύνη αποκατάστασης ζημιών και βλαβών στις σχολικές μονάδες, καθώς και την προμήθεια εποπτικών και παιδαγωγικών υλικών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του Δήμου.

Συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα ενσωμάτωσης των προσφυγόπουλων από τον καταυλισμό στο Σχιστό και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο 15ο Δημοτικό σχολείο.




Παπουτσόγλου Παλληκαρά Αικατερίνη του Ευάγγελου





Με καταγωγή από τη Μ. Ασία, ζει στη Νίκαια με την οικογένειά της.
Είναι συγγραφέας- ποιήτρια και το 2016 εξέδωσε την πρώτη της 
ποιητική συλλογή, με τίτλο «Στα γαλάζια σου νερά».
Διαθέτει 20 χρόνια εμπειρία εργαζόμενη ως γραμματέας Δ/νσης
σε μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.
Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας (όπου έχει διατελέσει και Γραμματέας),

καθώς και Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
του 2ου ΓΕΛ Νίκαιας.


Πούμπουρα Αγγελική του Ιωάννη



Με σπουδές στην Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων, εργάστηκε στην Αποκ/νη Δ/ση Αττικής στην Δ/νση Ιθαγένειας Πειραιά. Το 1997 διετέλεσε συνεργάτιδα του Αντινομάρχη Πειραιά κ. Ιωάννη Μαρωνίτη  σε θέματα Λαϊκής Επιμόρφωσης και προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Από το 2009 είναι Εκκλησιαστική Σύμβουλος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Νικαίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Χριστιανικού Συλλόγου της Αγίας Ειρήνης.Από το 2013 μέχρι σήμερα  είναι μέλος της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Κοινωνικών Δομών Καταπολέμησης της Φτώχειας στον Δήμο μας του ΟΜΙΛΟΥ ΟΥΝΕΣΚΟ ΦΙΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ.


 Πράπας Βάιος του Κωνσταντίνου


Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και 15 χρόνια με το ερασιτεχνικό θέατρο, ξεκινώντας με τη θεατρική  ομάδα του 5ου Λυκείου. Το καλοκαίρι του 2016 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στις αρχές της ίδιας χρονιάς επιλέχτηκε στο Εργαστήριο Μουσικής του Εθνικού θεάτρου, όπου φοιτά μέχρι σήμερα.  




Ρεμπέλου Ευανθία (Εύα) του Νικολάου



Με καταγωγή από τη Μ. Ασία, ζει στη Νίκαια με την οικογένειά της. Είναι απόφοιτος Οικονομίας και Διοίκησης. Διετέλεσε μέλος της Β/θμιας Επιτροπής παιδείας και αναπληρωματικό μέλος στο Νομικό πρόσωπο. Από το 2010 έως σήμερα είναι Κοινοτική Σύμβουλος Νίκαιας.









Σταματάτος Δημοσθένης του Παναγιώτη



Γεννήθηκε το 1962 και μεγάλωσε στις γειτονιές του Ρέντη. Σπούδασε Ελληνικό Πολιτισμό, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.). Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Δημόσια Γενική Διοίκηση στο πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.
Από το 1994 ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ από το 1998 εκλέγεται συνεχώς Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αγ. Ι. Ρέντη και από το 2011 στο Δήμο Νίκαια – Αγ. Ι. Ρέντη.
Από το 2011 μέχρι σήμερα έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Αντιδήμαρχος Πρασίνου.

Από το 2004 έως και σήμερα, εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) τον οποίο και υπηρετεί από τη θέση του Αντιπροέδρου. Είναι μέλος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του 7ου συστήματος προσκόπων Νίκαιας. Τέλος, είναι μέλος της Ελληνικής Εθνικής Γραμμής και του Οικουμενικού Ελληνισμού.



Σταματιάδης Αντώνιος του Θάνου




Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νίκαια του Πειραιά από γονείς Ποντιακής & Μικρασιατικής καταγωγής. Τα μαθητικά του χρόνια φοίτησε σε σχολεία της Νίκαιας ( 8ο Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο). Είναι πτυχιούχος της σχολής του Ο.Α.Ε.Δ. τμήμα “Διοίκηση και Οργάνωση επιχειρήσεων ”. Εργάζεται στην προσωπική του επιχείρηση την οποία διατηρεί στην Νίκαια από το 1995 έως σήμερα. Από το 2006 και ως σήμερα κατέχει την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ.
Από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, κατέχει την θέση του Μέλους της Β΄θμιας σχολικής επιτροπής στο τμήμα Παιδείας του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, καθώς και του Μέλους της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.


Σταυρόπουλος Βασίλειος του Θεοδώρου






Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια. Σπούδασε Φυσικός και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Έρευνα και τη Διοίκηση Εκπαιδευτικών μονάδων. Δίδαξε Φυσική σε πολλά Λύκεια της Νίκαιας. Σήμερα είναι Διευθυντής στο 2ο Λύκειο Νίκαιας και Αντιπρόεδρος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.




Σωτηροπούλου Δέσποινα του Κωνσταντίνου









Δημοσιογράφος ΕΡΤ. 
Διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη την περίοδο 2011- 2014, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου  την περίοδο 2014-2017.  Είναι συγγραφέας και εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.





Τασλακίδης Ευθύμιος (Μάκης) του Ιωάννη







Κατάγεται από τον Πόντο. Γεννήθηκε στη Νίκαια από μάνα Μικρασιάτισσα και μεγάλωσε στις γειτονιές της μέχρι σήμερα. Είναι κάτοχος πτυχίων Μηχανικού-Ηλεκτρολόγου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έχει λάβει 3 υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα επί 18 χρόνια. Από το 1996 εργάζεται στον Ο.Α.Ε.Δ. Είναι μέλος του Δ.Σ εργαζομένων του Ο.Α.Ε.Δ.





Τσακίρης Ανδρέας του Ιωάννη











Γεννήθηκε και ζει τη Νίκαια. Είναι απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιχειρηματίας.




Φατσή Μηνά Δέσποινα (Ντέπυ) του Βασιλείου








Με σπουδές στη Νοσηλευτική, είναι έμπορος σε κατάστημα και εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση. Συμμετέχει σε πληθώρα σεμιναρίων που αφορούν στη σχολική κοινότητα. Επί εννέα συναπτά έτη είναι Πρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων στο 15ο Δημοτικό και το 7ο Γυμνάσιο Νίκαιας.




Φωστηρόπουλος Παναγιώτης (Τάκης) του Κωνσταντίνου






Πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρου. Τα τελευταία 15 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά και επί 12 χρόνια εργάστηκε ως προπονητής μικτών ομάδων ποδοσφαίρου Πειραιά. Διετέλεσε πρώτος προπονητής Ελλάδος γυναικών. Ασχολήθηκε με τη θεραπευτική κοινότητα "ΝΟΣΤΟΣ" για μεγάλο χρονικό διάστημα ως προπονητής, συμμετέχοντας εθελοντικά στην προσπάθεια απεξάρτησης των νέων. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε με το εμπόριο. Για την προσφορά του τιμήθηκε από την UNESCO.  



Χατζηπαυλίδης Ελευθέριος του Γεωργίου






Γεννήθηκε και ζει στη Νίκαια με την οικογένειά του, από γονείς πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μ. Ασία. Είναι πτυχιούχος- αριστούχος των ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με ειδικότητα στην κολύμβηση. Από το 1988 υπηρετεί τη δημόσια παιδεία στο 3ο ΓΕΛ Νίκαιας και είναι υπεύθυνος αθλητισμού στη ΧΑΝ Νίκαιας. Το 2014 εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος. Είναι Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής επιτροπής και Αντιδήμαρχος Παιδείας.


Χρηστάκη Μούλλερ Μαρία του Δημητρίου






Γεννήθηκε στη Νίκαια και αποφοίτησε από το Ράλλειο Λύκειο Πειραιά. Ήταν ναυτικός πράκτορας με αντίστοιχες σπουδές. Έχει γνώσεις Λογιστικών, Ηλ. Υπολογιστών, Αγγλικών, Ιταλικών, Ολλανδικών και Ισπανικών. Μέλος της Ένωσης γονέων Νίκαιας, Πρόεδρος σε συλλόγους γονέων 13 χρόνια, Διασώστρια μέλος της Ε.Δ.Ο.Κ. Μέλος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής και Διαμερισματική σύμβουλος Νίκαιας.